Във Франция се промъкват настроения срещу мюсюлманите и срещу САЩ

24278
Във Франция се промъкват настроения срещу мюсюлманите и срещу САЩ

Повече от 50 антимюсюлмански инцидента са се случили във Франция през последните дни. Това съобщава мюсюлманската общност в страната, като отбелязва, че те са се случили след атентата срещу редакцията на "Шарли ебдо".

Инцидентите включват 21 съобщения за стрелба по ислямски сгради или хвърляне на някакъв вид гранати по тях, както и 33 заплахи, съобщи говорителят на отдела за наблюдение на Централния съвет на мюсюлманите във Франция. В края на миналата седмица полицейски източници съобщиха и за расистки надписи по фасадите на няколко джамии в страната, както и лозунги с подкрепа на атакуваното издание.

Междувременно настроенията срещу САЩ заради терористичния атентат срещу "Шарли ебдо" се промъкват и във Франция. Франция трябва да си отвори очите за отношенията с Русия и да не се подава на пропагандата на САЩ и на отделни държави в Европа, пише идеологът на новите десни във Франция Гийом Фай в статия, разпространена на сайта му. Според него нито Украйна, нито Полша, нито балтийските държави трябва да се страхуват от Русия.

"Да се представя Русия като заплаха е абсурдна лъжа. Измислен проблем", пише Фай.

Френският политик смята, че силата на Русия е в това, което липсва на Франция – патриотизмът. От началото на украинската криза Франция няма собствена външна политика спрямо Русия. Тя действа в съответствие с предписанията на САЩ и се поддава на натиска от страна на Брюксел, Германия и Полша. "Плачевната ситуация с "Мистралите" ясно демонстрира, че Франция драматично е загубила независимостта си", констатира политикът.

Давутоглу се ядоса на въпрос дали Турция внимава за ислямския тероризъм

Турският премиер Ахмет Давутоглу рязко смени тона по време на пресконференция в Берлин, дадена съвместно с германския канцлер Ангела ...

Гийом Фай е убеден, че при създалото се положение Франция трябва да създаде "ясна и постоянна представа" за своята външна политика спрямо Русия, която отсъства от времето на президентите Шарл де Гол и Жорж Помпиду. В тази връзка политологът предлага няколко основни направления за отношенията си с Русия. Той смята, че страната му трябва да признае присъединяването на Крим, а също че трябва да се откаже от всякакви икономически санкции срещу Москва и да се противопоставя на разширяването на НАТО. Според него Франция трябва да развива военно-техническо сътрудничество с Русия, да изпълни договора за "Мистралите" и да води преговори за свободна търговия с Русия и страните от Общността на независимите държави (ОНД).

Стана ясно и, че антиислямското движение „Пегида”, което се разраства в Германия, е основало крило и в Швейцария и планира да проведе демонстрация през следващия месец, предаде Фокус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа