X
 
 

Westinghouse се договори за доставка на ядрено готиво с EDF

9762 1
photo of Westinghouse се договори за доставка на ядрено готиво с EDF
Снимка: БГНЕС
Уестингхаус Електрик Къмпани обяви, че е подписала с Electricité de France (EDF) дългосрочен договор за доставка на няколко хиляди тона ядрено гориво за нейните атомни електроцентрали във Франция. Този договор удължава текущия договор, който изтича в края на 2014 г. и предоставя на Уестингхаус възможността да продължи да доставя значителна част от общите нужди от ядрено гориво на EDF.

Съгласно условията на подписания договор, Уестингхаус ще произвежда горивото в своите заводи във Вестерос, Швеция; Спрингфийлдс, Великобритания и през Европейската група за гориво в централата „Енуса” в Хусбадо, Испания. Свързаните с изпълнението на договора инженерни дейности на площадките на отделните централи ще се извършват от съществуващите офиси на Уестингхаус във Франция. От 2003 година, Уестингхаус е важен доставчик на ядрено гориво за атомните електроцентрали във Франция. Оттогава компанията е доставила около 6000 горивни касети за тези електроцентрали.

Лош ПР довел до ситуацията около плащането на 7 млн. лв. на Westinghouse

Като "лош ПР" определи енергийният експерт Атанас Тасев излязлата късно в петък информация, че над 7 млн. лева са били преведени късно ...

Уестингхаус е глобален доставчик на ядрено гориво за реактори с вода под налягане (PWR), включително за реактори, проектирани с руска технология ВВЕР, както и за кипящи реактори (BWR) и усъвършенствани реактори с газово охлаждане (AGR). Понастоящем Уестингхаус доставя ядрено гориво на 145 централи в целия свят, 65 от които са в Европа, и има 10 завода за производство на ядрено гориво в света, включително два в Европа: Springfields Fuels Limited в Престън, Ланкашър, Великобритания и Westinghouse Electric Sweden във Вестерос.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 години Профил на трол?
    Посеркото Ачев пак се оАка ! А нещо за Уестингхаус горивото за украинска ел. централа с руски реактори, когато се размина без втори Чернобил ? Американското гориво НЕ СТАВА за руски реактори, иначе атомна катастрофа !