Залозите за оставане на Великобритания в ЕС рязко се увеличиха след посещението на Обама

864
Залозите за оставане на Великобритания в ЕС рязко се увеличиха след посещението на Обама
Снимка: Getty Images / Guliver

Британските букмейкъри регистрираха рязко увеличаване на залозите в полза на това, че на референдума през юни британците ще гласуват за оставане в Европейския съюз. Тази промяна в нагласата се изрази и в повишаването на курса на британската лира днес спрямо еврото, съобщи Ройтерс.

И двете промени последваха изказване на американския президент Барак Обама в полза на оставането на Великобритания в съюза, но онези, които настоява за излизане от ЕС се опитаха да атакуват аргументите му и предупредиха лагера "За оставане" да не тържествува преждевременно.

Обама предупреди Великобритания, че ще се окаже на опашката за търговското споразумение със САЩ, ако гласува за излизане от ЕС на 23 юни и подчерта, че тя ще е по-сигурна, благоденстваща и влиятелна, ако остане в него.

Великобритания ще приеме още 3000 деца бежанци

Великобритания обяви, че до 2020 г. ще приеме на своя територия до 3000 уязвими деца бежанци и техните семейства, идващи от конфликтни ...

След изявлението му, което беше по-въздействащо от очакването, залозите, че е по-вероятно да спечели лагера за оставане в Евросъюза, са скочили на 74 процента - с 10 процентни пункта повече, отколкото преди седмица, сочат данните на букмекъра "Бетфеър", предаде Mediapool.

Британските политици, които искат страната им да напусне ЕС, реагираха, след като Обама подкрепи противниковия лагер.

Тон даде министърът на правосъдието Майкъл Гоув, като заяви, че ако гласува за оставане, Великобритания ще се сблъска с масова миграция.

Кметът на Лондон Борис Джонсън, който също е за излизане от ЕС, предупреди радетелите за оставане в ЕС да не се радват предварително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа