Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради купон британци загубиха право на работа в Сингапур

20 май 2021, 14:49 часа • 1199 прочитания

На девет британци е забранено да работят в Сингапур след нарушаване на ограниченията заради коронавируса, съобщава АФП. Те купонясвали на яхта по бански костюми и с шапки на Дядо Коледа.

Кадрите от миналогодишни празници на плавателния съд превзеха социалните мрежи, породиха ярост сред сингапурците и подтикнаха властите да започнат разследване. По това време събиранията извън дома бяха ограничени само до петима души, за да се предотврати разпространението на вируса.

Министерството на труда съобщи в четвъртък, че на осем британци от купона - петима мъже и три жени - е била наложена трайна забрана да работят в Сингапур, съобщават CNA и вестник Straits Times.

На друга британка, която участвала в купона, вече ъ беше забранено да работи в града-държава, който има многобройно чуждестранно население.

Осемте британците също се признаха за виновни за надвишаване на максималния лимит за размера на групите и всеки от тях е глобен по 3000 сингапурски долара (2250 щатски долара), се казва в съобщенията. Наказанието не е леко, но нуе е и най-тежкото – те биха могли да бъдат глобени до 10 000 сингапурски долара или затворени до шест месеца или и двете.

Градът-държава, който беше пощаден от пандемията, съобщавайки за около 61 700 случая и 31 смъртни случая, зае твърда позиция срещу нарушенията на ограниченията заради вирусите. През юни миналата година на четирима британци беше забранено да работят в Сингапур, след като обикаляха кръчма след кръчма в нарушение на ограниченията.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес