Затварят части от провинция Северен Рейн-Вестфалия

3086
Затварят части от провинция Северен Рейн-Вестфалия
Снимка: Getty Images/Guliver

След появата на масово заразяване с коронавирус в месопреработвателното предприятие „Тьонис“, властите ограничиха обществения живот в района на Гютерсло. Министър-председателят на Северен Рейн – Вестфалия Армин Лашет обяви, че се въвеждат същите ограничения, както през месец март, съобщи изданието „Ди Велт“, цитирано от БГНЕС.

Новите мерки ще бъдат в сила до 30 юни. Те ще важат и за части на съседния район Варендорф. Ако броят на заразените извън кланицата остане нисък, скоро може да има връщане към нормалния живот. Мисли се обаче и върху вероятността за удължаване на ограниченията.

Затвориха детската градина с. Ясен и група в Плевен заради COVID-19

Започнало е масово изследване с бързи тестове за коронавирус на персонала на детските градини в Плевен. До момента от 14 проверени заве...

В кланицата на „Тьонис“ се появи най-голямото самостоятелно огнище на зараза от коронавирус в Германия. От всички тествани 6140 работници в предприятието, 1553 са с положителни проби, като е имало заразени цели семейства. Колко точно са те, не се споменава. Огнището на заразата е локализирано в кланицата на месопреработвателното предприятие.

До края на юни ще стане ясно доколко вирусът се е разпространил и при хора, които не работят в „Тьонис“, каза Лашет. Досега са регистрирани 24 души, а здравните власти ще разширят тестването на населението. В момента се проверяват домове за възрастни хора, но който желае, може също да си направи тест, подчерта премиерът на провинцията.

С въвеждането на ограниченията влизат в сила изискванията за контактите, които бяха валидни през март. Това означава, че на публични места може да се събират до двама души или членоветена едно домакинство. Всички дейности в закрити помещения са забранени.

В района на Гютерсло са забранени спортните занимания на закрито, както и културните прояви. Затворени ще бъдат фитнес-залите, кината, баровете, музеите, замъците и галериите. Ресторантите може да останат отворени, но за там ще важи изискването на една маса да могат да седнат само двама души или едно семейство. При спазването на строги хигиенни изисквания остават отворени магазините.

Епидемията ще спре, когато всички се срещнат с коронавируса, смята доцент Чорбанов

„Наблюдаваме нормално развитие на коронавируса, не може да се говори за втора вълна. Беше наивно да се смята, че ще можем да се п...

На жителите от района на Гютерсло е забранено да го напускат.

Припомняме, че след като беше регистрирано огнище на коронавирус в предприятието „Тьонис“, 7000 работници и техните семейства бяха поставени под карантина, която ще продължи до 2 юли. Тъй като се оказа, че мерките не се спазват, Лашет изпрати в Гютерсло полицейски служители, които да контролират ситуацията там. Служителите на реда ще придружават също мобилните групи за тестиране, като в случай на необходимост ще прибягват и до принудителни действия.

Жителите на района са разгневени, съобщава изданието, основно поради факта, че предприятието „Тьонис“ е продължило да работи при тези условия дълго време. Споменава се и за нарастващо недоволство срещу работниците в него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Посланикът на Украйна у нас: Помощта за Киев трябва да бъде засилена

Нови правила: Глобите за нарушения на пътя ще се плащат в целия ЕС

Гърция няма да достави на Украйна нито "Пейтриът", нито С-300

Задържаха двама руски военни, убили петима души в окупираната Херсонска област

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 26.04 - Закъсня ли оръжието от САЩ за Киев?

Столтенберг: Не е твърде късно Украйна да победи Русия

САЩ отново зоват Германия да предостави ракети с далечен обсег на Украйна

Зеленски: Ако със Запада сме искрени съюзници, трябва да защитават небето ни както в Израел

Столтенберг пилотира изтребител Eurofighter (ВИДЕО)

Европарламентът призова страните членки да не признават победата на Путин на изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа