Зеленски: Куражът на нашия народ вдъхнови света (ВИДЕО)

4883
Зеленски: Куражът на нашия народ вдъхнови света (ВИДЕО)
Снимка: Володимир Зеленський/Facebook

"Руските окупатори не могат да ни подчинят. Те нямат такава сила, нямат такъв дух, а се крепят само на насилие". Това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в станалото вече традиционно нощно изявление във Facebook.

"Окупаторите рразчитат само на насилие, само на терор, само на оръжия, от които имат много. Но окупаторите нямат естествена основа за нормален живот, при койта хората да се чувстват щастливи и да мечтаят. Те са органически неспособни да направят живота на гражданите нормален. Където и да е отишла Русия в чужда земя, там мечтите са невъзможни и следва една много трудна борба за оцеляване“, подчерта той.

Зеленски към руските майки: Не пращайте синовете си на смърт, 12 000 вече загинаха (ВИДЕО)

Нашествениците преминаха към нов етап на терор - те заловиха кмета на град Мелитопол. Това каза във вечерното си видеообръщение президе...

Володимир Зеленски реагира остро на евентуалното подготвяне от страна на Русия на референдум за отцепване на областта около град Херсон в т.нар. Херсонска народна република. Той предупреди местните лидери да не се поддават на изнудване и на подкупи от страна на Москва.

"Сътрудниците, които се увлекат по предложенията на окупаторите, подписват собствената си присъда. Окупаторите на територията на Херсонска област се опитват да повторят тъжния опит от образуването на псевдорепублики и изнудват местните лидери, оказват натиск върху депутати, търсят кой да подкупят, за да организират така наречения ХНР. Това ще е същото мъртвородено като ДНР и ЛНР. Не може да се организират някакви "комитети" срещу законната власт по нашата земя и то против волята на хората, които всеки ден излизат на протест“, подчерта държавният глава.

"Вие подписвате своята присъда. Присъдата е да последвате над 12 000 окупатори, които не успяха да разберат навреме защо не трябва да се посяга на Украйна", подчерта държавният глава, визирайки загиналите по думите му над 12 000 руски войници от началото на инвазията. "Украйна ще издържи това изпитание. Нуждаем се от време и сила, за да обърнем бойната машина, която дойде на нашата земя", каза още той.

Следете в реално време ситуацията в Украйна тук.

Зеленски: Украйна се придвижва към победа (ВИДЕО)

„Украйна се придвижва към победа“, каза видимо изтощеният президент Володимир Зеленски, твърдейки, че "не може да се каже к...

Зеленски добави, че няма да омаловажава заплахите или да преувеличава постиженията на Украйна. "Ние сме честни хора, а не руското министерство на отбраната, което лъже всички - милиони свои граждани и дори ръководителя на Руската федерация. Затова казвам откровено: все още трябва да се държим. Все още се нуждаем да се бием всеки ден и всяка нощ да търсим как да нанесем максимални щети на противника. Във всички райони на отбрана: близо до Житомир и Киев, близо до Чернигов и Суми, близо до Харков и Луганск, близо до Донецк и Мариупол, на юг от страната и на дипломатическия фронт“, подчерта Зеленски.

“Ще дойдем в Мелитопол и Геническ, където е нашата земя. И нека окупаторите знаят, нека всички сътрудници, които намерим, да знаят, че Украйна няма да им прости. Никой. Нищо. Украйна няма да забрави. Украйна ще намери и изправи пред съда всички“, предупреди Зеленски.

Украинският президент благодари на всички хора по света, които подкрепят страната му и са против руската агресия. "В момента сме свидетели на най-високата подкрепа за нашата борба и независимост в историята на Украйна. Нещо повече - Русия е приемана не просто като враг, а е смятана за по-голям враг, по-голямо зло дори от Северна Корея. Така например мислят американците - случайни хора от всички щати, както и произволни европейци. Аз им благодаря за тази подкрепа, за това, че разбират нашата борба. Защото ние сме обединени от една мечта - да живеем свободно на нашата земя", каза Зеленски.

"Светът винаги е обичал тези, които се борят срещу злото. Нашата съпротива, куражът на нашия народ вдъхнови света. Милиони хора по света преди 17 дни не са чувствали неща, които днес са очевидни -  мир, свобода и любов към децата ни. Децата, заради които се борим, за да имат те бъдеще", категоричен бе украинският президент.  

Зеленски за обстрела в Мариупол: Вие хора ли сте? (ВИДЕО)

"Европейци, не можете да кажете, че не сте видяли какво се случи на украинците, какво се случи на гражданите на Мариупол. Вие видяхте, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

НА ЖИВО: Кризата в Украйна, 16.05 - Гняв заради укрепленията в Харков

Втора нощ: Дъжд от ракети ATACMS по летище "Белбек" в Крим (ВИДЕО)

Полицията разпитва съпругата на атентатора срещу Фицо

Фицо е в съзнанение след опита за атентат

ЕС: Косово и Сърбия не могат да се разберат за валутния спор

В Холандия най-сетне се разбраха за правителство

6 приказки, които Путин разказва на руснаците - едно пропагандно сладкодумие

НАТО предупреждава Грузия за стъпка в грешна посока (ВИДЕО)

Появи се ВИДЕО от разпита на атентатора на Фицо: Ето какво каза той

Последни новини за състоянието на Фицо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа