Ливърпул или ще стане шампион, или тотално ще се срине

5986
Ливърпул или ще стане шампион, или тотално ще се срине
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският шампион Ливърпул навлезе в новия сезон, а това, което очаква мърсисайдци в следващите месеци, може да се окаже в пълен контраст с високите очаквания към клуба. Виждали сме го и преди. За справка - Реал Мадрид (2018-а). Но това, което може да унищожи "червената" машина на Юрген Клоп, е малко по-различен случай. А обстоятелствата около клуба могат да пратят Ливърпул в двете крайности - от шампионски сезон до тотален срив.


Летният трансферен сън

От бягство от дома до европейски шампион - историята на Садио Мане

Една от големите звезди на Ливърпул Садио Мане разказа разтърсваща история от своето минало, което е достойно за сценарий на филм. Сен...

Мърсисайдци "проспаха" трансферния пазар, а от клуба съвсем умишлено не си бяха навили аларма за това лято. Проблемите в състава обаче съвсем скоро може да алармират и за това не трябва да бъдат обвинявани играчите на отбора. Нито пък мениджъра. Гневът на феновете трябва да бъде насочен единствено към ръководството на "червените", които си повярваха, че могат да лежат на стари лаври, докато натрупат някой друг милион - типично по американски.

Сеп ван ден Берг (1,3 млн. паунда), Харви Елиът (неизвестна цена) и Адриан (свободен трансфер) - това са трите нови имена в състава на Ливърпул след лятото. За някои познати, за други - не толкова. Факт е, че и тримата са със статут на резерви, като двама от тях са към графата "бъдещи звезди". В близко бъдеще обаче клубът се нуждаеше от настоящи звезди, които да "освежат" редиците на Юрген Клоп. Отделен въпрос е, че до известна степен изглежда нелепо да привлечеш 16-годишен офанзивен футболист (Елиът), а същевременно да пратиш под наем един от най-добрите си млади нападатели под наем в друг отбор. Визирам Хари Уилсън, който изигра страхотен сезон в Дарби през миналата кампания.

С колкото и добри футболисти да разполагаш, колкото и велик клуб да си, не можеш да си позволиш да не си активен на трансферния пазар. Не и през 2019 година. Барселона купува, Реал Мадрид купува, Манчестър Сити - също. Три клуба, които разполагат с поне толкова качествен състав като този на Ливърпул, но въпреки това продължиха да заздравяват съставите си. И не - това, че си спечелил Шампионска лига само преди три месеца, не ти дава право да бездействаш по толкова надменен начин.

Мачове без край

"Х факторът", който спечели финал на Ливърпул в Шампионска лига

Отборът на Ливърпул се подготвя за втори пореден финал в Шампионска лига, но това едва ли би се осъществило, ако не бе един магически ...

Ливърпул завърши миналия сезон на 1 юни - последен, заедно с Тотнъм, от всички топ отбори на Стария континент. Голяма част от титулярния състав на мърсисайдци веднага бе ангажиран с мачове за националните си отбори. Алисон, Фабиньо и Фирмино играха до последно за Копа Америка, а същото важи и за Садио Мане и Мохамед Салах в Купата на африканските нации. Това на практика означава още месец и половина футбол в добавка на дългия сезон на клубно ниво.

Последва стандартното предсезонно турне, което завърши в началото на август с първия официален двубой за Ливърпул, при това в битка за трофей - Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити, загубен след изпълнение на дузпиГрубите сметки показват, че Ливърпул е имал два месеца между закриващия и откриващия си мач на двата сезона - твърде кратка почивка за "червените", примесена с национален футбол.

И така - който починал, починал. Нов дълъг сезон предстои за Ливърпул, а той се оформя дори по-тежък от предходния. Причината е още по-богатата програма от мачове, а една от новите "добавки" предстои още тази сряда срещу Челси в мач за Суперкупата на Европа. Следва и Световно клубно първенство, а с това и първите мачове за Карабао Къп и ФА Къп. Ако Ливърпул държи да се бори на всички възможни фронтове ... ДОЧЕТЕТЕ ЦЯЛАТА СТАТИЯ В SPORTLIVE.BG!

Автор: Стефан Йорданов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ СВЯТ:

Решено! Арлен Слот наследява Юрген Клоп в Ливърпул

Илия Груев и Лийдс сгафиха, а Лестър се завърна във Висшата лига (ВИДЕО)

Резервите на Реал Мадрид излъгаха Сосиедад, турски вундеркинд блести (ВИДЕО)

50 дни до ЕВРО 2024: Група D - Кандидат-шампиони, българска следа и огромна липса

Швеция отказа да въведе ВАР в местното футболно първенство

Манчестър Сити разгроми Брайтън и крачи уверено към върха (ВИДЕО)

Потвърдено: Ливърпул е в преговори за нов мениджър, който е уверен, че ще наследи Клоп

Гол в 95-ата минута донесе успеха на Рома при преиграването с Удинезе (ВИДЕО)

Неочакван обрат: Шави остава начело на Барселона

Класен финт и перфектна асистенция: Мбапе твори във Франция (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят