Нов резил за Реал (М), падна с 1:2 от Севиля и се срина до 3-ото място

16750
Нов резил за Реал (М), падна с 1:2 от Севиля и се срина до 3-ото място
Снимка: Getty Images/Guliver

Реал (Мадрид) понесе нов тежък удар върху шампионските си амбиции след поражение с 1:2 при гостуването на Севиля в мач от междинния 30-и кръг на Примера дивисион. Така в рамките на четири дни (б.р. загубата от Барселона) "белия балет" изпусна шест точки и от убедителен лидер в класирането се смъкна на третата позиция - на три точки от Атлетико (Мадрид) и на две от Барселона. Кристиано Роналдо вкара в 14-ата минута, но две попадения на Карлос Бака (18 и 73) попариха мадридистите. Асиер Ияраменди заел мястото на наказания Анхел ди Мария, а Рафаел Варан уплътни отбраната вместо Серхио Рамос. "Бялото" нападение беше оформено от Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо. Унай Емери разчиташе на 4-2-3-1 с централен нападател Карлос Бака и офанзивно трио Хосе Антонио Рейес, Иван Ракитич и Марко Марин.

В другия късен мач Атлетико (М) стигна до трудна, но много сладка победа и затвърди лидерството си в Примера дивисион. Отборът на Диего Симеоне надви с 1:0 гостуващия Гранада и не само се задържа на върха в класирането, но вече има аванс от 1 точка пред Барселона и 3 пред Реал (Мадрид). Мачът на "Висенте Калдерон" не беше никак лесен за "дюшекчиите". Голът на победата падна чак в средата на полувремето и негов автор стана Диего Коща, който вече има 25 попадения от началото на сезона (с две по-малко от Кристиано Роналдо). Преди почивката мадридчани рядко стигаха до чисти ситуации пред вратата на Гранада, но направените от Симеоне смени бързо дадоха резултат и Атлетико запази лидерската си позиция преди тежкото гостуване на Атлетик (Билбао) през уикенда. Две промени в състава на домакините направиха впечатление. Емилиано Инсуа замени наказания Фелипе Луиш, а Кристиан Родригес беше предпочетен пред Коке. Това бе първи мач като титуляр за уругваеца от началото на сезона, но той и Инсуа не можаха да внесат необходимата острота по левия фланг и до почивката повечето атаки на Атлетико се развиваха от другата страна.

Роналдо: Съдията не бе на ниво, трудно е когато много хора не искат да печелим

Кристиано Роналдо не пести упреците си към съдията след вчерашната загуба в „Ел Класико“ с 3:4. Двубоят бе изпълнен с обра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com