Последният отказа Манчестър Сити от титлата

3622
Последният отказа Манчестър Сити от титлата
Снимка: Getty Images/Guliver

Отборите на Манчестър Сити и Съндърланд изиграха много зрелищен двубой на "Етихад Стейдиъм" и завършиха наравно 2:2. Равенството по никакъв начин не устройва и двата тима, след като отдалечава домакините на шест точки от върха в класирането на Висшата лига, а гостите - също на шест, но от спасителното 17-о място. Въпреки това и двата отбора заслужават адмирации за мъжката битка помежду им, която бе най-оспорвана в последните минути на срещата. Конър Уикъм осъществи пълен обрат резултата, след като още в самото начало Фернандиньо бе извел домакините напред. Самир насри обаче възстанови равенството 2:2 с гол две минути преди края на редовните 90.

Футболистите на Манчестър Сити поведоха "от съблекалнята", разписвайки се още във втората минута на мача. Голът за отбора на "гражданите" бе дело на Фернандиньо, който прониза Маноне с премерен удар от десетина метра, след подаване на Серхио Агуеро. Преди топката да стигне до голмайстора, Алваро Негредо изненада отбраната на гостите, като прескочи топката и тя се озова в непокрития халф на Сити.

Пелегрини: Загубата от Ливърпул не променя нищо, борим се за титлата

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини вярва, че тимът му все още има шанс за титлата във Висшата лига. Пелегрини е на мнение, ч...

В началото на двубоя и двата тима имаха по няколко възможности да открият резултата, като освен попадението на Фернандиньо, домакините можеха да отбележат второ попадение във вратата на Вито Маноне чрез Алваро Негредо и отново Фернандиньо, чийто удар бе спасен от стража на гостите.

От своя страна "черните котки" на няколко пъти стигнаха до опасности пред вртатата на Джо Харт чрез Джон О'Шей и Фабио Борини, но не успяха да ги оползотворят.

След ранния гол в своята врата, гостите заиграха много по-добре от имениятия си съперник. Въпреки няколкото чисти положения, които се разкриха пред тях, заради липсата на класа не успяха да изравнят резултата.

През втората част домакините доста лековато пропуснаха няколко положения пред вратата на Вито Маноне, след като Стеван Йоветич и Самир Насри не успяха да уцелят вратата на гостите. Така се стигна до 72-ата минута, когато Съндърланд на два пъти опасно застраши вратата на Джо Харт и при една от двете си възможности стигна до изравняване. Първо Джак Колбек се измъкна от засадата и се озова сам срещу Харт, но не успя да го преодолее, след като английският национал отрази удара му с крак. Само минута по-късно обаче Харт нямаше какво да направи, след като Конър Уикъм бе изпуснат само на сантиметри от голлинията след центриране на Емануеле Джакерини и на празна врата изравни. В 83-ата минута пък се стигна до истинска сензация, след като "черните котки" осъществиха пълен обрат на "Етихад Стейдиъм". Конър Уикъм завърши по невероятен начин контраатака на своя тим и след пас отново на Джакерини разстреля Харт за 1:2.

"Гражданите" обаче не се отказаха и пет минути след изненадващото попадение на Уикъм, успяха да изравнят. Стеван Йоветич върна топката от дясното крило малко зад точката на дузпата и там Насри я засече с неособено силен удар. Вито Маноне успя да блокира шута, но изпусна топката към голлинията си и не успя да я настигне преди тя да се търколи в мрежата му за 2:2. По-малко от минута след гола си Насри се измъкна сам срещу Маноне на десетина метра от вратата му, но прати топката над горната греда. По този начин двата отбора поделиха точките.

УЕФА налага забрана за трансфери и на Ман Сити и ПСЖ

Манчестър Сити и Пари Сен Жермен са застрашени да получат тежки санкции, заради това, че са нарушили правилата за финансов феърплей. В...

След тази среща Манчестър Сити има 71 точки и е на шест от лидера Ливърпул, с мач в аванс срещу мърсисайдци и другият претендент за титлата Челси. Възпитаниците на Мануел Пелегрини обаче вече не държат съдбата на златото в собствените си ръце след две поредни грешни стъпки. Съндърланд пък остава на последното 20-о място с 26 точки, на шест зад 17-ия Норич и също мач по-малко от конкурентите си.

Манчестър Сити - Съндърланд 2:2

1:0-Фернандиньо (2) 1:1-Уикъм (73) 1:2-Уикъм (83) 2:2 Насри (89);

Манчестър Сити: Харт, Сабалета, Компани, Демикелис, Коларов, Милнър, Фернандиньо ('87 Фернандиньо), Самир Насри, Агуеро ('56 Йоветич), Негредо ('69 Джеко)

Треньор:Мануел Пелегрини

В Ман Сити са най-добре платени в света

Футболистите на Манчестър Сити са най-добре платените спортисти на света. Това показва проучване на "Sporting Intelligence“, в ко...

Съндърланд: Маноне, Алонсо, О'Шей, Браун, Вергини, Катърмол, Джонсън, Ларсон ('68 Гиакерини), Колбек, Борини, Уикъм

Треньор:Гай Пойет

Жълти картони: Сабалета (Манчестър Сити); Алонсо, Борини (Съндърланд)

Съдия: Мартин Аткинсън

Стадион: "Етихад Стейдиъм"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят