Реал отказал оферта от 200 млн. евро за Роналдо

11730
Реал отказал оферта от 200 млн. евро за Роналдо

В края на миналия месец Реал Мадрид е отказал да продаде своята суперзвезда Кристиано Роналдо на Манчестър Сити за 200 млн. евро, съобщава испанското издание "AS", предаде БГНЕС.

В информацията на вестника се твърди, че в края на август преди закриването на трансферния прозорец "гражданите", чрез агента на португалския футболист Хорхе Мендес, са се свързали с президента на Реал Флорентино Перес. Той обаче категорично е отказал да води преговори с английския клуб за Роналдо. Сити, освен внушителната сума от 200 млн. евро, са възнамерявали да направят Роналдо най-високо платения футболист в света с годишно възнаграждение от 20 млн. евро.

Шейх Мансур не се е отказал от идеята да доведе нападателя в Манчестър и възнамерява да направи още по-изгодно предложение. "AS" твърди, че нови преговори може да стартират на 18 септември, когато Сити и Реал ще се срещнат в двубой от груповия етап на Шампионската лига.

Роналдо изнудва Реал за заплата от 25 млн. лири на година

Кристиано Роналдо е готов да остане в Реал Мадрид, ако от испанския гранд му предложат договор със заплата от 25 милиона лири на година...

Предполага се, че най-богатият човек във Висшата лига на Англия иска да си уреди подписа на Роналдо през следващото лято, тъй като от сезон 2014-2015 влиза в сила финансовата система "феър плей", според която европейските клубове не могат да харчат повече пари, отколкото са заработили.

През 2011 г. Манчестър Сити отново се опита да закупи Кристиано Роналдо, предлагайки 180 млн. евро. Перес отново отказа да води преговори и заяви, че ще продаде най-добрия си играч само за сумата от 1 милиард евро. Самият Роналдо преди няколко дни хвърли бомба с изявлението, че не се чувства щастлив в Реал. Според медиите той е недоволен от заплатата си, а отношенията му с неговите съотборници са се влошили. Мадридският спортен ежедневник "Marca" направи свой рейтинг за най-високо платени футболисти в света, съгласно който Роналдо със заплата от 10 млн. евро се нарежда на десето място.

Редактор: Сияна Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят