Севиля обърна Ливърпул с фамозни 45 минути в Базел

2441
Севиля обърна Ливърпул с фамозни 45 минути в Базел

Вторият по сила европейски клубен турнир - Лига Европа, спокойно може да бъде прекръстен на "Лига Севиля", след като испанският тим обърна Ливърпул от 0:1 до 3:1 във финала на турнира, който се изигра на "Якуб Парк" в Базел.

Първото полувреме не предвещаваше подобен развой, след като мърсисайдци държаха под контрол случващото се на терена. Стъридж даде аванс на своите в 33', след като вкара изключително красив гол. Освен това на три пъти реферът Йонсен пропусна да отсъди дузпи в полза на мърсисайдци.

Евакуираха "Олд Трафорд", отмениха последния мач на Юнайтед за сезона

Съмнителен пакет наложи част от стадиона на английския гранд Манчестър Юнайтед "Олд Трафорд"да бъде евакуиран минути пред двубоя между ...

Преломният момент в срещата настъпи в първите секунди на второто полувреме. Защитата на Ливърпул заспа и допусна пробив на Мариано, който асистира на Гамейро за 1:1.

Последваха два гола на вездесъщия капитан на "рохибланкос" Коке, който вкара много красиво попадение в 63', а 7' по-късно халфът разстреля Миньоле от упор и донесе успеха на своите.

Така за трета поредна година Севиля вдига трофея в Лига Европа, превръщайки се в единствения тим в модерната история на турнира, който вдига трофея три пъти поред. Това е 5-и трофей общо в надпреварата за Севиля.

В същото време това е втори загубен финал за Ливърпул на Юрген Клоп, който по-рано през годината загуби и финала за Купата на лигата. Мърсисайдци за пръв път губят финал от испански отбор.

Луис Суарес узакони титлата на Барселона

Барселона не позволи краткият срив през март и април да попречи на отбора да защити титлата си в Испания. Каталунците стигнаха до комфо...

ВИДЕО И ПОДРОБНОСТИ ВИЖТЕ В SPORTLIVE.BG

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят