Ювентус страда - с един гол и без нито една точка вече втори кръг

5456
Ювентус страда - с един гол и без нито една точка вече втори кръг
Снимка: Getty Images/Guliver

След като шампионите на Англия Челси вече поставиха рекорд по най-слаб старт на новия сезон във Висшата лига, същото направи и Ювентус след втора загуба в два мача от началото на новия сезон в Италия. Второто поражение дойде в Рим, в дербито с Рома, с 1:2. Големият заряд на срещата доведе и до червен картон – за Патрис Евра, който само за две минути след 75-тата си изкара два жълти картона. Евра обаче не беше единственият кандидат за гонене – Пол Погба, Джорджо Киелини и Даниеле Де Роси също се разминаха с второ официално предупреждение.

Срещата започна с бурен натиск на Рома, като още в 30-тата секунда „вълците” с право претендираха за дузпа заради действията на Марио Манджукич, който препъна връхлитащия от втора позиция Алесандро Флоренци. В средата на полувремето първо Един Джеко не можа да засече от два-три метра пас по земя отляво, а в следващата минута Миралем Пянич нацели дясната греда зад Буфон с параболичен удар от дистанция. А за първото полувреме Ювентус отправи само един удар към вратата на Рома – такова нещо не се беше случвало от 11 години.

След Челси и Ливърпул, Манчестър Юнайтед също загуби

След като вчера (29 август) шампионът на Англия Челси повлече крак с неочаквана загуба, днес друг английски гранд в лицето на Манчестър...

През второто полувреме Буфон запази нулевото равенство в 60-тата минута след диагонален шут на Един Джеко. Но само минута по-късно „Олимпико” ликуваше – Миралем Пянич наниза топката в мрежата на Буфон от пряк свободен удар, отсъден за нарушение на Пол Погба срещу Джеко. Чак тогава Ювентус се сети да напада и за малко бианконерите не получиха дузпа за игра с ръка на Даниеле Де Роси, но съдията Никола Рицоли отсъди фаул на границата на наказателното поле. А Раджа Наингулан за малко да вкара втори гол за италианския вицешампион с удар от далеч, но Буфон спаси. Буквално две минути по-късно Киелини спря голов удар на Джеко с малко късмет и добро позициониране. В 78-та минут Евра беше изгонен, а минута по-късно Джеко се разписа за 2:0 след удар с глава, вкарвайки дебютния си гол за Рома.

В 87-та минута Юве върна едно попадение - чрез Паоло Дибала, след груба грешка на Сейду Кейта, а в последната минута Войчех Шчесни с акробатично и буквално невъзможно спасяване предотврати шокиращо изравняване след удар с глава на Леонардо Бонучи.

Загубата означава, че Ювентус още няма спечелна точка и е на последно място преди изиграването на останалите мачове от кръга. А Рома се изкачи до втората позиция, с 4 точки от два мача.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят