Ако направите тези 10 неща, ГРАДИНАТА ви ще оцелее и в най-лютата зима

17375
Ако направите тези 10 неща, ГРАДИНАТА ви ще оцелее и в най-лютата зима
Снимка: iStock

Зимният период може да бъде опасен за градината и растенията в нея, ето защо трябва да вземете необходимите мерки. Ето няколко съвета за грижа за градината преди да е дошла голямата зима.

Приберете в мазето грудките на растенията, които не издържат на тежките зимни условия. На пролет ще можете да ги засадите отново.

Направете обиколка в градината си и обърнете внимание дали всички растения, които не издържат на студ са прибрани или завити с покривен материал. Ако сте пропуснали някое, реагирайте и вземете съответните мерки, защото иначе може да загине.

Ако спазвате ТЕЗИ указания, ще имате прекрасна ЗИМНА градина

Зимният сезон е по-студен и неблагоприятен за отглеждане на растения, но това не значи, че с подходящите грижи не можете имате чудесна ...

Ако имате много малки саксии с цветя и нямате място къде да ги приберете през зимата, доближете ги до по-големите саксии и ги покрийте с клонки, покривен материал от иглолистни храсти.

Хубаво почистете градината си от всички паднали и изсъхнали листа и клони, от загинали растения, ако има такива, от цветя, които вече са прецъфтели. Ще имате повече работа, отколкото през пролетта.

Ако отглеждате чимшир на терасата, завийте го с покривен материал и го поставете върху керамична поставка, за да се съхрани здрав през зимата.

Ако някое растение замръзне през зимата, опитайте да го съживите като го внесете в помещение с до 12 градуса температура, поливайте го с малко вода. Ако не се възстанови, може би вече е загинало.

Ако имате розови храсти, наторете ги с 15-20 см рохкава почва около корените. Така ще предпазите от измръзване. Освен това може да прикриете по-крехките сортове с иглолистни клони и листа.

Грижите, които трябва да положим за градината през зимата

В края на февруари и началото на март е време да започнете подготовката за новия сезон. Ако има останал сняг, то разхвърляйте торфена п...

Ако имате вечнозелени растения, поливайте ги, докато студът настъпи. Изхвърлете излишната вода, насъбрала се в чинийката, за да не загният корените.

Ако сте приготвили кошници с цветя за засаждане на пролет, надпишете ги, за да знаете какви видове са. Така ще ви е по-лесно, когато си засаждате и организирате цветната си леха.

Не използвайте листата на ореха и дъба като компост или мулч, защото съдържат вещества, които бързо се разлагат. Тези видове дървета не са подходящи за целта.

Цветя като дрян, магнолия или клен трябва да се завият с празни чували или около тях да се направи дървена кутия. Това ще ги предпази от напукване на кората. Многогодишните видове трябва да се покрият с листа, поне 10 см. Използвайте падналите листа да покриете и младите дръвчета. Така ще се предпазят от замръзване и изсъхване, защото ще запазят влагата в почвата.

Време е да се заемете с грижите по градината, защото зимата наближава. Вземете необходимите мерки, за да може на пролет отново да се радвате на красива и свежа цветна градина.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com