Кои цветя можем да отглеждаме на западен прозорец

6266
Кои цветя можем да отглеждаме на западен прозорец
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

Растенията, които предпочитат повече светлина, но не могат да се справят с горещото пряко слънце, са най-доволни от западното изложение. Западният прозорец е добро място за цъфтящи домашни растения, както и за такива с пъстра и разноцветна листна маса, тъй като обогатява цвета на листата.

Тези, които предпочитат източно изложение, може да се наложи да бъдат поставени далеч от прозореца или да бъдат защитени със светли завеси, докато тези, които предпочитат южно изложение, може да се наложи да се приближат до светлината. Така или иначе ще имате много възможности да запълните пространството си.

5 растения, които не трябва да отглеждате в дома си, ако имате домашен любимец

Хората отдавна са убедени, че живите растения създават домашен уют и подобряват настроението. Свързвайки се с природата, всеки човек се...

Основни грижи

Повечето растения, които обичат прозорците със западно изложение, не са толкова капризни относно условията си на отглеждане. Те обичат светлината, разбира се, но в противен случай често се справят добре със стандартните нива на влажност и температури в дома, въпреки че предпочитат да са далеч от течение и екстремни температури. Някои предпочитат да се поддържат равномерно влажни, други могат да изсъхнат между поливанията.

Подхранвайте ги, докато растат, обикновено от пролетта до есента.

Светлинни нужди

Прозорците, обърнати на запад, получават пряко слънце в края на следобеда, когато е най-ярко – плюс за цъфтящите растения, особено – но също така и когато може да бъде най-горещо. Ако растенията получават твърде много слънце или топлина, особено ако получават светлина и от други прозорци листата им могат да обгорят и да покажат признаци на въртелив растеж. Ако случаят е такъв, преместете растението от прякото слънце или осигурете филтрирана светлина през най-горещата част от деня. Растенията също може да се наложи да бъдат преместени от по-горещите точки през лятото и върнати през зимата, когато слънчевата светлина е по-слаба.

Цветята, които може да оставите на балкона през зимата

Сезонните цветя на балкона вече избледняват. Саксиите обаче обаче не трябва да остават празни. През есента и зимата тук могат да растат...

Ако растението не расте и не цъфти, то може да не получава достатъчно светлина, особено ако тази, която влиза, се филтрира от сгради и дървета. Ако е така, преместете растението по-близо до прозореца, за да увеличите светлината, която получава.

1. Колеус

Открояваща се зеленина. Излагането на запад може да изведе най-доброто от много известни домашни растения, които се отглеждат заради странната си зеленина. Ако искате да имате растение с неочаквано ярка кадифена зеленина в нюанси, вариращи от зелено до жълто, оранжево, червено, кестеняво и лилаво, колеусът е добро растение за начало. Ярко оцветените му листа се открояват във всяко пространство и е относително лесен за отглеждане.

2. Здравец

Любим цъфтеж. Едно от предимствата на ярката светлина на прозореца със западно изложение е, че цъфтящите стайни растения често са най-щастливи там. Това включва дългогодишния фаворит на закрито, здравецът. Помислете за предимството: много цъфтеж в широка гама от цветове, ярка зеленина, лесна поддръжка, опция за висяща кошница и възможност за съчетаване с различни стилове на декориране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Подхранване на доматения разсад с АСПИРИН – резултатите са повече от добри

Идеалният пролетен тор за гроздето е този

Засадете това до лука и реколтата му ще ви изненада

Луковата муха ще изчезне от градината ви, ако направите това

Торене на тиквичките за богата реколта - ето как се прави

Какви са тайните за отглеждане на гигантски домати

Правила за торене на ягоди, които растат на едно място в продължение на много години

Не правете това с теменужките: 5 често срещани грешки в грижата за тях

Кои тънкости при отглеждане на картофи помагат за богата реколта

Кога се махат долните листа на доматите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com