Лесни за отглеждане растения, които не се нуждаят от много светлина

4978
Лесни за отглеждане растения, които не се нуждаят от много светлина

Ако искате да добавите зеленина в жилищното си пространство, но нямате достатъчно естествена светлина, не се притеснявайте! Има много лесни за отглеждане растения, които виреят при слаба светлина, което ги прави идеални спътници дори за най-затъмнените кътчета на дома ви. Тези устойчиви растения не само добавят щипка природа в помещението, но и изискват минимална поддръжка, което ги прави идеални за заети хора или за начинаещи в градинарството.

Змийско растение (Sansevieria)

Змийското растение е шампион в областта на слабата светлина. Архитектурните му листа се развиват добре при различни условия на осветление - от ярка непряка светлина до почти никаква светлина. Това растение съхранява вода в листата си, което му позволява да издържа на периоди на занемаряване и суша.

Растение ZZ (Zamioculcas zamiifolia)

Растението ZZ е практически неразрушимо. С лъскави, тъмнозелени листа, които се появяват от дебели коренища, то може да понесе среда със слаба светлина и нередовно поливане. Адаптивността и модерната му естетика го правят популярен избор за интериорни пространства.

Потос (Epipremnum aureum)

Потосът е увивно растение, което може да вирее в условия на слаба светлина. Сърцевидните му листа са в различни нюанси и придават цвят на всяка стая. Потосът е известен с умението си да се движи елегантно, което го прави подходящ за висящи саксии или за каскадно разполагане върху рафтове.

Растения, от които да вземете резници през септември

Чугунено растение (Aspidistra elatior)

Точно наречено, чугуненото растение е изключително издръжливо. Наситенозелените му кожести листа могат да издържат на слаба светлина и пренебрегване. То расте бавно и може да вирее дори в най-предизвикателните условия, което го прави отличен избор за тези, които искат устойчиво стайно растение.

Лилия на мира (Spathiphyllum)

Лилиите на мира са известни с елегантните си бели цветове и свойствата си да пречистват въздуха. Те могат да понасят слаба светлина, въпреки че в такива условия може да не цъфтят толкова обилно. Тези растения са сравнително лесни за отглеждане, като изискват само периодично поливане, когато почвата е суха на допир.

Растение-паяк (Chlorophytum comosum)

Паякообразните растения са известни с дъгообразните си зелени и бели раирани листа. Те са изключително приспособими и могат да виреят при различни условия на осветление, включително и при слаба светлина. Паякообразните растения произвеждат и разклонения или "паяци", които могат да се засаждат в саксии, за да се създадат нови растения.

Когато се грижите за тези слабоосветени растения, е важно да следите нуждите им от вода и да коригирате графика за поливане по подходящ начин. Преовлажняването може да бъде по-вредно от недостатъчното поливане, тъй като повечето от тези растения предпочитат леко да изсъхнат между поливанията.

Включването на тези лесни за отглеждане растения в домашния ви интериор не само осветява затъмнените пространства, но и осигурява усещане за спокойствието на природата в помещението. Способността им да виреят с минимална светлина и грижи ги прави идеален избор както за опитни любители на растенията, така и за начинаещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Какво да направите, ако картофите в градината са замръзнали?

Каква е причината за усукване на листата на доматите?

Как да торите саксийните цветя, за да се радвате на обилен цъфтеж през цялото лято?

4 тайни за богата реколта от картофи, които всеки градинар трябва да знае

Поръсете божурите с това, за да цъфтят дълго и пищно

Как да НЕ поливаме доматите в жегата

Торене на краставиците със сода - кога и как се прави

Дървото, което е като магнит за листни въшки - НЕ го засаждайте в градината си

Как и с какво да поливате розите, за да цъфтят цяло лято

Трябва ли да се подрязват розите след първия цъфтеж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com