Най-лесните цветя за отглеждане в градината

18057
Най-лесните цветя за отглеждане в градината
Снимка: iStock

С настъпването на топлото време любителите на цветя и градини ще искат да засадят нещо ново, което да радва окото и да направи дома им по-уютен.

Точно както в градината, винаги можете да внесете нови елементи на вашия балкон или вътрешен двор. Ето някои цветя, които са особено лесни за отглеждане, така че защо да не опитате нов цвят за разнообразие?

Как да засадим правилно божурите

Китайско слънце

Стайни растения, които не изискват много грижи

Предлагаме ви стайни растения за заети домакини, които често отсъстват от дома или просто нямат достатъчно време за грижа към цветята. ...

Китайското слънчево цвете, чиито цветове и венчелистчета са красиво осветени от слънцето, ще внесе нов ярък цвят във вашия вътрешен двор или балкон. Това цвете е топлоустойчиво и се развива добре на добре осветени места, което го прави лесно за отглеждане. Ако в градината ви няма много сянка, китайското слънце е добър избор.

Лилиум

Ако никога досега не сте виждали лилиуми, ще трябва да се запознаете с тяхната неземна красота. Те цъфтят в невероятно разнообразие от цветове. Добре понасят топлина, пряка и непряка слънчева светлина, суша, висока влажност на въздуха и почвата. Лилиите са много невзискателни и затова са идеални за отглеждане в градината. Разбира се, те могат да се отглеждат и в широки, дълбоки саксии, ако разполагате с вътрешен двор. Лилиумът е многогодишно растение и ще цъфти отново на следващата година без особени грижи.

Хибискус

Хибискусът е цъфтящ храст, който може да се отглежда в големи саксии на терасата или балкона. Това прекрасно растение дава големи розови, червени, лилави, жълти, бели или смесени цветове. Това е изключително издръжлив храст, който може да се наблюдава при всякакви условия. Расте най-добре на пряка слънчева светлина и в по-малко влажна почва.

Орхидеите ви ще полудеят от цъфтеж с тези пет прости трика

Орхидеите са растения, които могат да цъфтят през по-голямата част от годината. При подходящи грижи някои растения могат да цъфтят до 7...

Най-добрите начини да мулчираме градината така, че да даде много материал после

Ехинацея

Ако си мислите, че ехинацеята се отглежда само за медицински цели, грешите. Нейните лилави цветове са привлекателни и могат спокойно да се ползват у дома и в градината. Съществуват също розови, жълти и оранжеви цветове.

Хортензии

Хортензиите са познати на нашите баби. Те растат като големи, храстовидни храсти с много цветове през пролетта и лятото и се срещат в градините от незапомнени времена. Хортензиите предпочитат богата, добре дренирана почва. Те растат добре на пряка слънчева светлина, но се развиват добре и на частична сянка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Торенето на гроздето с тази съставка е огромна грешка

Грешки, които карат орхидеята да пожълтее и да загине

Колко дни след цъфтеж узряват доматите

Какво предизвиква черно гниене по доматите

Как да се преборим с ранното кафяво гниене по овошките

Как да се преборим с поповото прасе?

Как да решим проблема с бледия разсад от пипер и патладжан?

Засаждане на лук в открита земя: правила и съвети за отглеждане

Как да предизвикате покълване на чесън в пластмасова бутилка у дома?

Отглеждане на краставици - ето как го правят японските градинари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com