Оцет и сода за богата реколта от краставици - ето какво правят опитните градинари

28883
Оцет и сода за богата реколта от краставици - ето какво правят опитните градинари
Снимка: iStock

Всеки градинар иска да получи богата реколта от всяко растение, което отглежда в градината си, включително и от краставици. Правилното подхранване в случая играе важна роля за постигане на този резултат.

Най-лесният начин да получите добра реколта от хрупкави и сочни краставички е да закупите готов тор. Но мнозина не обичат да използват "химия" в градината, така че народните методи ще дойдат на помощ. В края на лятото плододването на този зеленчук намалява и това е напълно нормално. Но дори в случая има какво да се направи с помощта на подръчни и напълно безвредни средства. За целта опитните градинари разчитат на подхранване с оцет, сода, захар и мая. Всеки един от тези методи дава отлични резултати.

Подхранване на краставиците за богата реколта

Содата е много полезна за тази зеленчукова култура. За да получите подхранващ разтвор, добавете 1 супена лъжица прах към 5 литра вода. Сместа се изсипва в корените на насажденията. Този тор ще предотврати появата на безплодни цветя, което от своя страна ще увеличи добива им.

Полейте краставиците с този сладък разтвор и ще ги берете до падането на студа

Медът също може да се използва като подхранващ агент, за получите повече плодове. Само три лъжици гарантира постигането на зашеметяващ резултат. Дори стар мед, който е стоял в шкафа от години, ще свърши работа. За да приготвите сместа, е необходимо да разредите 3 супени лъжици от продукта в 5 литра топла вода. Полученият разтвор се излива под корена на храста.

Оцетът ще помогне за борба с вредителите и ще увеличи добивите. За да подхраните насажденията, трябва да разредите 1 чаша 9% обикновен оцет в 10 литра вода.

Захарта е идеален заместител на пчелния продукт, подхранването с който споделихме по-горе. Захарният сироп съдържа глюкоза, която е много полезна за насажденията. Тя оказва благоприятен ефект върху броя на плодовете и техния вкус - в резултат на това плодовете ще бъдат сладки. Тази подхранваща смес може да се използва често - веднъж седмично.

Преди да използвате разтвора, той трябва да се охлади. За да приготвите сместа, добавете 3 супени лъжици захар на всеки литър вода. В допълнение, пръскането на насажденията с този разтвор, приготвен в същите пропорции, също може да изненада с резултата.

Добри резултати дава и подхранването на зеленчуковите насаждения със захар и мая. Едно пакетче мая, което е около 10 грама, се разрежда в 10-литрова кофа с топла вода. Към получения разтвор добавете 20 грама захар. Сместа трябва да се остави да кисне около 2-3 часа на топло място. Разредете концентрата в 5 литра вода и полейте насажденията с него.

Още: Веднага полейте краставиците с това и листата им няма да пожълтеят

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Тази отвара от коприва за пръскане на домати върши истински чудеса

Може ли да се поливат доматите със студена вода?

Торене на картофите след поникване - ето как се прави

Торене на крушата с пепел - ето как се прави

Засаждане на тиквички - на слънце или на сянка е по-добре

Кога се прави торене на доматите с амониева селитра?

Как се прави отделяне на бебе орхидея?

Как се прави подсилване на домати с коприва?

До какво води прекалено поливане на домати?

Създайте уютна джунгла у дома, без да отделяте много време за стайните растения

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com