Перфектните цветя за заети хора

4469
Перфектните цветя за заети хора
Снимка: iStock

Цветята са хубаво нещо, но не всеки има времето да се грижи за тях. Ако едва намирате време за вас самите, а искате да си отгледате няколко растения, то можете да го направите. Някои видове не се нуждаят от специални грижи и са подходящи за заети хора.

Цветята, които се отглеждат лесно

Бамбук

Това е възможно най-лесното растение за гледане. Той е вид трева, но расте без да се замисля, като плевел. Внимавайте обаче да не засадите сорт „бягащ бамбук“. С него ще засадите не само градинката пред блока, но ще можете дори да си осиновите семейство панди. Този вид може да достигне до височина над един метър. За домашни условия е най-добре да си вземете вида „щастлив бамбук“. Той може да се засади в прозрачна саксия или пък в голяма прозрачна ваза с вода.

Спатифилиум

Това цвете е с красиви бели цветове и е напълно достатъчно за дома ви. С него ще внесете уют, но и много свежест и приятен аромат. Хубавото е, че цветето не изисква особено големи грижи. Обича да бъде на сенчесто и влажно място. Можете да го отглеждате в банята или спалнята. Цъфти през лятото и зимата, а цветовете са му повече от красиви и нежни.

6 цветя, които ще парфюмират дома ви

Кактус

Това растение сякаш е създадено да бъде игнорирано и да не му се обръща никакво внимание. Обича да му бъде топло и с нищожно количество вода. Учените са на мнение, че отнема вредното влияние от монитора. В днешно време все повече се заседяваме на работа или у дома пред лаптопа, а това е чудесен начин да се възстановим и да отнемем част от напрежението, натрупано през деня.

Кливия

Това е многогодишно растение с плътни зелени листа. Цъфти в червеникави или оранжеви оттенъци във формата на камбанки. Започва да цъфти още в края на зимата и продължава до лятото. Полива се умерено, като почвата се оставя да изсъхне между отделните поливания. Така няма опасност да прекалите и съответно корените да загният. През зимата дори можете да поливате растението веднъж месечно.

Подходящо място за растението е на източен или западен прозорец, тъй като силната слънчева светлина не му се отразява добре и листата му прегарят. Можете да го гледате и на открито, но отново му осигурете защитено място от слънцето. Няма проблем и с ниските температури, така че спокойно можете да го поставите в неотопляема стая.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Може ли да се ускори плододаването на младите овощни дървета

Тънкости в борбата с плевелите в зеленчуковата градина

Тънкости за отглеждане на черешово дърво от резник

9 култури, които можете да отглеждате в малка градина

Билки и цветя за вашата майска градина: Сега е моментът да ги засадите

Какви зеленчуци да засадите в градината през МАЙ?

Ето тайната при засаждане на домати, за да имате УСПЕХ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com