Само хитрите градинари знаят, че ТАЗИ тор най-добре подхранва КРАСТАВИЦИТЕ

14015
Само хитрите градинари знаят, че ТАЗИ тор най-добре подхранва КРАСТАВИЦИТЕ
Снимка: iStock

Градинарите с опит знаят, че правилното подхранване на растенията е от съществено значение за постигане на богата реколта. В тяхната насърчаваща практика влиза използването на напълно безвреден домашен тор, който може да се приготви от ориз. Оризът предлага няколко ползи за краставиците и други тиквени растения.

Едно от най-важните предимства на оризовия тор е, че подобрява фитоимунитета на растенията. Това означава, че те стават по-устойчиви към неблагоприятни условия като високи и ниски температури, лошо време, вредители и инфекции. Оризът също така стимулира растежа на зелената маса и развитието на кореновата система, а същевременно подобрява състава и вкуса на плодовете.

Направете си магически домашен тор за подхранване на доматите

За да се приготви оризовият тор, е необходимо да се смели шепа пълнозърнест или бял необработен ориз в кафемелачка. След това се добавя 1 чаена лъжичка оризово брашно към литър вряща вода. Сместът се оставя да настои цял ден и преди да се полее върху краставиците, се разбърква добре.

За да се получат най-добрите резултати, краставиците трябва да се подхранват с оризов тор два пъти месечно, започвайки от етапа на формиране на първия истински лист. За възрастните растения се препоръчва поливане с инфузия от смлян ориз на всеки 2 седмици, използвайки количеството от 0,5 литра за всяко растение. Важно е да се полива върху влажна почва след дъжд или планирано поливане.

Подхранвайте краставиците с тези 3 домашни торове и реколтата тази година ще е ДВОЙНА

Използването на оризов тор за подхранване на краставиците има своите предимства. Това е естествен и безопасен начин да се подобри растежът и реколтата. Оризът е богат на витамини от група В, селен, калций, фосфор, магнезий, антиоксиданти, лингини, нишестени вещества и естествени захари, които са необходими за здравето и растежа на растенията. Освен това, той помага за поддържане на оптималното състояние на почвата, като увеличава хранителната му стойност и водосъхраняващите му свойства.

С нужната грижа и подхранване с оризов тор, краставиците ще имат по-силен имунитет и по-добро развитие. Резултатът ще бъде по-богата реколта и по-вкусни плодове.

Чудният домашен тор, с който да подхраните градината

Подхранването на краставици с оризов тор е ефективен и безопасен начин да се подобри растежът и реколтата на растенията. Оризът предлага множество полезни хранителни вещества и стимулира устойчивостта им към неблагоприятни условия и болести. Изпробвайте рецептата за оризова вода и вижте каква разлика може да направи върху вашите краставици. Сега е моментът да отглеждате по-здрави и по-плодородни растения във вашата градина!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как доматите издават липса на азот и калций?

Страхотен трик за краставици - Няма да можете да приберете реколтата!

ТРИК, благодарение на който орхидеята изглежда 2 пъти по-красива

Не засаждайте тези растения до ябълковото дърво, ще го уморите

Най-лошите места за растенията ви у дома

Люспи от лук - как е най-добре да се използват в градината

Грешките, които са пагубни за реколтата на патладжана

15 важни неща, които да правите на вилата през юни

Билките, които трябва да засадите до доматите

Какво да правите, ако цветовете на доматите падат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com