Това е ПРАВИЛНИЯТ начин да засадите доматите си

2559
Това е ПРАВИЛНИЯТ начин да засадите доматите си
Снимка: iStock

Доброто засаждане на доматите е от решаващо значение за тяхното развитие и получаването на изобилен плод. Засаждането включва интересни стъпки, които гарантират успешното отглеждане на доматите. Ако искате да се насладите на истински свежи и сочни домати, трябва да опитате да ги отгледате сами в градината си. Следвайки някои съвети и насоки, можете да постигнете отлични резултати и да се насладите на вкусните плодове.

Най-важните стъпки за успешното засаждане и отглеждане на доматите са:

1. Закупете разсад за домати

Най-добрата опция е да закупите вече разсадени растения или да ги отгледате от семена. За по-опитните градинари, отглеждането на собствена разсада може да бъде предпочитан вариант. Разсадът трябва да бъде поставен в оранжерия или на слънчево прозорче около месец преди да го присадите в градината.

5 начина да повишите реколтата на домати и да ускорите зреенето им

2. Изберете подходящо слънчево място

Доматите обичат слънчева светлина и имат нужда от поне 7 часа слънчева светлина на ден. Изберете най-слънчевото място в градината си за засаждането на доматите. Топлото слънце е от съществено значение за вкуса и развитието на доматите.

3. Засадете с разстояние

Засаждането на доматите изисква достатъчно пространство между растенията. Разстоянието между корените трябва да бъде около 1 метър, за да се осигури правилно развитие и реколта. Изкопайте дупки с дълбочина от 60-70 сантиметра, за да поставите доматените разсади.

4. Подгответе дупката

Преди засаждането, подгответе дупката за доматите, като поставите интересни добавки. Можете да използвате рибени глави или други рибни части, които ще осигурят необходимите хранителни вещества. Освен това, можете да добавите аспирин, смачкани черупки от яйца и костно брашно. Тези добавки ще подпомогнат здравото развитие на растенията и предотвратят определени проблеми, като гниене и недостиг на калций.

Напръскайте доматите с това и ще ги берете в чували

5. Засадете доматите

След подготовката на дупката, поставете доматеното растение в нея. Преди това премахнете долните листа и оставете само горните. Затворете дупката с почва и плътно я притиснете около корените, като се уверите, че растението е стъпило добре. След засаждането, направете временен кръг около растението, за да задържите водата при поливане.

6. Полейте доматите

Първото поливане е от особено значение. Налейте обилно вода в дупката, за да се осигури достатъчно хидратация на корените. Повторете поливането няколко пъти, като се уверите, че водата е попита добре в почвата. Засаждането на доматите изисква влага, за да растат успешно и да дадат изобилен плод.

Следвайки тези стъпки, вие ще имате добре засадени доматни растения, които се нуждаят от правилна грижа и подхранване през растежния сезон. Предоставете им достатъчно слънце, вода и подходящи добавки, за да насладите на вкусни и сочни домати от своята градина.

Защо трябва да се отстраняват долните листа на доматите?

Наслаждавайте се на доматите от своята градина!

Нека вашите домати отглеждани у дома се превърнат в изобилен източник на свежест и вкус. Засаждането на доматите по правилен начин и грижата за тях ви гарантират добра реколта. Следвайте инструкциите за подготовка на почвата, правилно засаждане и поливане. Не забравяйте да добавите интересни добавки, като рибни части, аспирин, черупки от яйца и костно брашно, които ще подобрят здравето и вкуса на доматите. Предоставете на растенията достатъчно слънце и вода, и насладете се на вкусните плодове, които ще растат от тях. Със своите собствени домати, вие ще имате гаранция, че получавате най-доброто качество и вкус, които не могат да се сравнят с тези от магазина.

Какъв сорт домати да засадите, за да имате богата реколта и никакви болести

И така, не чакайте повече! Започнете да засаждате своите домати и се наслаждавайте на свежите и вкусни плодове, които ще ги придружават. Градината ви ще бъде изпълнена с аромат и цвят, а вие ще се гордеете със своите умения и успешно отгледани растения.

Приятно отглеждане на домати!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Билката, която задължително трябва да се засади до доматите и краставиците

Кога задължително трябва да подсилим доматите с мая?

Как се прави размножаване на антуриум?

Най-непретенциозното цвете, което всеки трябва да има в градината си

Как се прави размножаване на дървовидна ружа?

Как е правилно да се отглежда жасмин?

Как става размножаването на индийски люляк чрез резници?

Това е най-добрият тор за ябълката през пролетта - клоните ще се счупят от плодове

Ако туята е пожълтяла, направете това, за да я съживите

Най-добрият тор за ягодите по време на цъфтежа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com