Българският пианист Николай Димитров направи фурор в Ню Йорк

7306
Българският пианист Николай Димитров направи фурор в Ню Йорк
Снимка: БГНЕС

Русенският пианист Николай Димитров предизвика истински фурор с джаз импровизациите си в камерната зала на „Карнеги хол“ в Ню Йорк, съобщи БГНЕС.

14-годишният възпитаник на Училището по изкуствата бе единственият участник в гала концерта на лауреатите на Международния конкурс за музикални таланти „Американ протеже“, който се представи с този жанр.

По знаков случай за убийство - баща на обвиняем се възмущава от "улично правосъдие"

Знаков случай на убийство във Враца придоби нови краски, след като бащата на един от обвиняемите – Ивайло Иванов-Акулата, сподели...

Той изпълни свой вариант на „Мъртви листа“ от Джоузеф Козма, засипан с викове „Браво“ и бурни аплодисменти. Освен него подобен успех имаше единствено 16-годишна ирландка, която представи в оперен вариант песента към филма „Кръстникът“.

В концерта взеха участие 28 инструменталисти и три певици от различни страни и континенти. Накрая бяха раздадени и дипломите на лауреатите на конкурса. Русенският пианист получи първата си награда заедно с дипломата за педагогически постижения на преподавателя си по джаз Иван Куртев. След концерта Николай получи и много поздравления от зрители, които изразиха възхищението си от изпълнението му и от факта, че толкова млад музикант свири джаз по такъв начин.

Пътуването на Николай Димитров до Ню Йорк стана възможно благодарение на подкрепата на фондация „Димитър Бербатов“, която се грижи за талантливите български деца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини