Граждани дариха болнична носилка на Бърза помощ в Асеновград (СНИМКИ)

8450
Граждани дариха болнична носилка на Бърза помощ в Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Асеновградчани дариха специална олекотена болнична носилка на филиала на Център за спешна медицинска помощ (ФЦСМП) в Асеновград. Дарението включваше и дезинфектанти, както и специално рисувани за отделението картини на любими анимационни герои. Около 15-тина жители на града са събрали близо 600 лева, за да закупят носилката. Към момента лекарите, фелдшерите и медицинските сестри във филиала на ЦСМП в Асеновград са разделени на 6 екипа - по три, разпределени в 2 смени. Ползват се общо 3 линейки, които са оборудвани с апарати, но само една от тях разполагаше с подобна носилка за пострадали пациенти.

Пореден случай на насилие над екип на Бърза помощ във Варна

Пореден случай на насилие над екип на Бърза помощ във Варна. Пред Радио „Фокус“ Варна началникът на Спешна помощ в града, д...

Медиците приеха дарението с огромна благодарност. А дарителите им пожелаха да възникват по-рядко случаи, в които да има нужда да се ползва новата придобивка. Така, вече 2 от общо трите линейки са оборудвани с този тип носилка. Междувременно, хората са започнали дарителска кампания за закупуване на още една такава. Първите 50 лева са постъпили. Идеята е и трите линейки на Бърза помощ в Асеновград да разполагат със специализираните носилки. Те обясниха, че носилката е от изключително важно значение. Този вид се ползва предимно за най-пострадали пациенти, които би трябвало да бъдат транспортирани по възможно най-безболезнения за тях начин. Освен това, в случай на наличие на травма, чрез тази носилка би могло да се предотвратят усложнения и хората да бъдат допълнително травмирани.

Медицинските служители, които приеха дарението, благодариха и обещаха, че още днес картините ще бъдат закачени на подходящи места, за да създават положително настроение. Творбите са дело на младата художничка Ирина Павлова.

Синдикат: В Гърция няма достатъчно екипи на "Бърза помощ" по курортите

Синдикатът на медицинските работници в Гърция предупреди за остър недостиг на екипи на "Бърза помощ" в курортите в страната, предаде БГ...

Припомняме, че тя започна своята кампания "Подари усмивка с анимационен герой" и вече е нарисувала десетки картини, които са дарени на различни болници в Асеновград и Пловдив. Ирина и майка й Дани, която я насърчава в инициативата, бяха обещали, че кампанията ще продължи докато всички болнични отделения се напълнят с картини на анимационни герои. Целта е да се създават настроение и положителни емоции, както на пациенти, така и на персонал. Следващата цел на Ирина е да рисува за новоизграденото отделение, предназначено за настаняване на заразени с COVID-19.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Чернодробна трансплантация №100 направиха във ВМА

"60 от сърце": Кампания помага на деца в неравностойно положение да ходят на театър

Първокласници намериха и върнаха голяма сума пари

Възобновяват костно-мозъчните трансплантации в ИСУЛ

Лекари от ИСУЛ с публикация в престижно списание

Над 200 близнаци родени у нас през 2023 г. с помощ от Центъра за асистирана репродукция

Абитуриенти отпразнуваха завършването си с колективно кръводаряване

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини