Отбелязваме Часа на Земята 2020 с международен онлайн концерт

7299
Отбелязваме Часа на Земята 2020 с международен онлайн концерт
Снимка: WWF

Тази година Часът на Земята ще се проведе при максимални мерки за сигурност. Във връзка с въведеното извънредно положение, 13-ото поредно издание на най-мащабната глобална инициатива за опазване на природата за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството.

WWF призовава хората да отбележат Часа на Земята 2020 от вкъщи, като на 28 март (събота) заедно с милиони съмишленици по света символично изключат светлините между 20.30 и 21.30 ч. По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени днес, ние оставаме обединени около каузата да опазим нашия общ дом – Земята.

"Нуждата да сме обединени и да защитаваме нашата планета никога не е била толкова належаща. Именно природата е тази, която поддържа живота на Земята, осигурявайки ни чист въздух, вода, храна и суровини за лекарства. Днес повече от всякога трябва да покажем нашата загриженост към нея. Затова нека се включим дигитално в тазгодишното издание на Часа на Земята! Това е време за солидарност. Нека се подкрепяме един друг и да направим така, че гласът ни да бъде чут", призова Веселина Кавръкова, изпълнителен директор на WWF България.

Часът на Земята 2020 ще бъде съпътстван от редица дигитални инициативи. Началото ще бъде поставено още в петък в 16:00 ч. с LIVE събитие на Facebook страницата на WWF. Тогава водещите експерти на природозащитната организация в България ще разкажат какво се случва с планетата и как всеки от нас може да допринесе за една положителна промяна.

В събота в 11:00 специално за най-малките виртуозната цигуларка Бояна Желязкова ще изпълни "Приказен концерт за Земята". С помощта на музиката тя ще разкаже различни истории, вдъхновени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя.

Кулминацията на Часа на Земята, както всяка година, ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт "Глас за планетата". Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация днес, все пак можем да бъдем заедно в името на природата.

Всички събития ще се излъчват директно на Facebook страницата на WWF. А още идеи как да отбележите Часа на Земята от вкъщи можете да намерите на wwf.bg/planet.

Каузата на WWF да осигурим бъдеще в хармония с природата привлече редица известни личности тази година. Зад кампанията Часа на Земята 2020 застанаха Владимир Ампов-Графа, Михаела Филева, Прея, Виктория Георгиева, Ваня Щерева, Реми Тоин, Веси Бонева, Мартен, Максим Ешкенази, Калин Врачански, Анжела Недялкова, Теодосий Спасов, Бояна Желязкова, Драго Симеонов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Тео Ушев, Hayes&Y, Йордан Марков, RDMK, Котаракът Румен, Дария Симеонова, Ваня Щерева, Ревю и Dance Studio Deja Vu. Посланици на Часа на Земята 2020 от страна на бизнеса са Playtech и iCard.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Гордост: Публикация на наши учени бе включена в престижна конференция за изкуствен интелект

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com