Откриват Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

5412
Откриват Фестивала на пясъчните скулптури в Бургас

Деветото издание на впечатляващия бургаски Фестивал на пясъчните скулптури ще бъде открито в 18.00 часа на 1 юли - петък. Тогава всеки може да го разгледа безплатно.

За доброто настроение на публиката по време на откриването ще се погрижат момчетата от група "Уикеда".

Около 5500 тона пясък ще бъде използван за тазгодишния Фестивал на пясъчните фигури в Бургас

Близо 5500 тона пясък ще бъде използван за направата на тазгодишния Фестивал на пясъчните фигури в Бургас, съобщи Агенция Фокус. Темат...

Темата на фестивала тази година е "Кино герои". Тя вдъхнови 20 творци от 9 държави да изваят от пясък някои от най-популярните и любими персонажи от големия екран. Сред тях са Батман, Тарзан, костенурките нинджа, пингвините от Мадагаскар, Рапунцел, Мечо Пух, Малкият принц, герои от филмите "Междузвездни войни", "Зоотрополис", "Хотел Трансилвания", "Ледена епоха", "Замръзналото кралство" и др.

За осемте си издания Фестивалът на пясъчните скулптури се превърна в една от визитните картички на Бургас. С всяка изминала година посещаемостта му нараства. Досега е бил разгледан от над 600 000 души, предаде КРОСС.

Цените на входните такси тази година са следните: 1,50 лв. за учащи и пенсионери, 2,50 лв. за групово посещение и 3,50 лв. за възрастни. Деца до 7 години и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен. Желаещите да посетят фестивала ще могат да закупят билети от мрежата на EVENTIM, както и от касата на място.

Фестивалът ще е отворен за посещение от началото на месец юли до края на месец септември, всеки ден, с работно време от 09:00 до 22:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com