Рилският манастир се "сдоби" с двуезичен атлас

10117
Рилският манастир се "сдоби" с двуезичен атлас

Излезе от печат луксозният двуезичен атлас на Тошо Пейков за Рилския манастир - „Рилският манастир - стенописи, икони, хоругви, зографи". Изключително красивото и щедро на прекрасни авторови снимки издание може да удиви и най-добрите познавачи на рилската света обител, както с прекрасните изображения, така и с изчерпателната и пълна информация за неговата история, културни и архитектурни богатства, предаде АСН.

Книгата проследява историята на манастира, различните архитекти и зографи, работили по неговото изграждане, онагледява най-вече стенописите и зографските произведения - едно неизчислимо културно и религиозно наследство. Впечатляващите 177 снимки на автора и информацията към тях предоставят един детайлен разказ за архитектурата, стенописите и техните автори.

Атласът се издава с подкрепата на депутата от НДСВ в Европейския парламент от Групата на Алианса на либералите и демократите за Европа Станимир Илчев.

Копия от книгата са предоставени на Рилския манастир, на патриарха, на всички владици, на папския нунций, на папата и на посланици. С атласа разполагат Народната библиотека, Столичната библиотека и висши училища, в които студентите изучават живопис, иконопис и стенопис.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини