Седмокласници от Стара Загора разработиха почистващи препарати за пазара

3289
Седмокласници от Стара Загора разработиха почистващи препарати за пазара
Снимка: iStock/Guliver

Участниците в клуба по Физика и химия към Пето основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора разработиха почистващи препарати за пазара. Седмокласниците, вдъхновени от учителя си по химия и физика Мария Личева, работиха по темата: „Разработването на комерсиален продукт“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Учениците създадоха продукти за лична хигиена, дезинфекция и почистващи препарати. Работата им се състоеше в изминаването на всички стъпки от проектиране и създаване до остойностяване и маркетинг. За сполучливото създаване на продуктите се разчиташе на учебното съдържание по химия и опазване на околната среда, физика и астрономия и технологии и предприемачество.

Чрез изработката и създаването на марка учениците имаха задачата да проучат пазара за реализация на продукта, да изградят и съставят мисията и визията на бъдещия продукт, да направят самостоятелно дизайна на етикетите, да изчислят себестойността на производството за всеки един продукт и ценообразуват крайния продукт, както и не на последно място да затвърдят знанията, получени при процеса на обучение по предметите.

Физичните и химичните процеси, изучавани в 7 клас, дават богати възможности за избор на евентуални продукти, чрез коитo да се осъществи на практика STEM и STEAM обучение.

Историческият музей в Батак организира "Ваканция в музея-лято 2021 г."

Исторически музей-Батак организира интересни занимания по програмата "Ваканция в музея-лято 2021 г.",съобщиха от Музея. Отново и тази ...

В нашето всекидневие, особено във време на КОВИД пандемия, на дневен ред е темата за хигиената и дезинфекцията. Това е и една от причините, учениците да бъдат насочени към създаване на: препарат за миене на чинии; течен сапун; препарат за почистване на баня; препарат за почистване на стъкла; дезинфектант за ръце и повърхности.

Разработването и създаването на продуктите е направено и с мисъл към екология и опазване на околната среда. След редица проучвания учениците установиха, че течен сапун може да се направи от напълно естествени продукти, без намесата на парабени и изкуствени оцветители.

В процеса на изработване учениците проявиха и своята креативност. Изцяло са техни идеите и изборът на подходящи бутилки за продуктите, за цветовата гама, както и какъв парфюм да използват.

След успешното създаване на препаратите учениците определиха целевата група, за която са подходящи. По този начин вниманието им се насочи и към търсенето на маркетингови стратегии за реализация, включващи: даване на име на продуктите - Блисто, изработване на подходящи етикети, създаване на рекламен слоган; намиране на начини за разпространение и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Иновация в обучението по анатомия у нас: Как човешкото тяло оживява във виртуалния свят? (ВИДЕО)

Чатбот ще разяснява правата на децата и ще отговаря на въпроси за насилието

Спешен случай на борда на самолет: Медицинска сестра от МБАЛ-Севлиево спаси пациент

Малчугани изработиха 250 мартеници, даряват ги на украински деца

Вижте как ще можем да намираме домашните си любимци (ВИДЕО)

Незабравим бал за абитуриенти в неравностойно положение: „Фестивал на красотата“ отново помага

Отличници в медицината: Наградата "Златен Хипократ" отива при двама млади лекари

Първият сърдечно трансплантиран пациент за тази година се прибра вкъщи

България отново на върха: Как наши момичета направиха пробив в областта на изкуствения интелект?

Гордост: Публикация на наши учени бе включена в престижна конференция за изкуствен интелект

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...