X
 
 

Велико Търново разработва интерактивни игри за туристите

1565 0
photo of Велико Търново разработва интерактивни игри за туристите
Снимка: Actualno.com
Нови туристически продукти за това лято подготви Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“ за всички, които обичат интерактивни познавателни игри. Един необичаен и може би неочакван начин за популяризиране на туристическа дестинация. Разработката използва принципите на компютърните игри, като действието е изнесено „на живо“ и има за цел да превърне стандартната обиколка на градските забележителности в запомнящо се приключение. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново.

Придвижвайки се по маршрута на игрите, участниците се ориентират по мистериозни инструкции, преминават забавни изпитания и научават любопитни факти за обектите, които срещат по пътя си. Целта на игрите е всички участници да стигнат до финала на маршрута, като междувременно опознаят дестинацията и усвоят интересна информация за нея по забавен и увлекателен начин. Игровата форма прави обиколката нестандартна и разнообразна, а информацията, обикновено предавана чрез екскурзоводска беседа, приятна и лесна за усвояване. Игрите се разработват в специално подбрани теми и имат за цел да направят изживяването за гостите различно и уникално. Дори когато става въпрос за позната дестинация.

Строителството на магистралата Русе-Велико Търново ще започне най-рано в края на 2018 година

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков заяви, че изграждането на нов автомагистрален или скоростен път ...

Първата от разработените игри ще стартира в уикенда 17 - 18 юни и предлага обиколка на Царевец, която ще даде цялата информация, съдържаща се в една екскурзоводска беседа, но пречупена през загадъчна средновековна история за съкровища, тайни, предателства и капани в сърцето на царския двор. Водени от размислите и дедуктивните прозрения на Великия царски примикюр, играчите трябва да разгадаят различни загадки и да разкрият пазените в недрата на Царевец тайни.

Играта „Средновековни криминални загадки: Тайната на 9-те ключа“ ще се проведе на 17 - 18 юни на хълма Царевец, а билети могат да се закупят и да се направят записвания на площад "Иван Асен I" от 11:00 до 17:00 часа.

Следващата разработка – „Търновски легенди“ ще поведе играчите през места и улици, по които не минават туристическите маршрути, но носят автентичния дух на Търново. Историите, които ще бъдат разказани, са създали града такъв, какъвто е днес, и ще открият по някоя тайна дори за старите търновци.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Лисабон: Как един град страда от туристи...

Лисабон страда от популярността си. Градът с население от половин милион души посреща ежегодно по шест милиона туристи. Цените на имот...

missing image
Мтел става А1

Мтел става А1. След 23 години на пазара, над 4 милиарда лева инвестиции и над 4,5 милиона настоящи клиенти на мобилни и фиксирани услуг...