Откриха модерни спортни площадки за над 70% от учениците в Димитровград

5056
Откриха модерни спортни площадки за над 70% от учениците в Димитровград
Снимка: Община Димитровград

Новата учебна година в Димитровград бе открита с напълно нови дворове в шест от най-големите училища в общината, които бяха ремонтирани за малко повече от 6 млн. лв.

Проектът “Основно обновяване на сграден фонд и прилежащи дворове в образователната инфраструктура в Община Димитровград – ОУ „Алеко Константинов“, ПМГ „Иван Вазов“, Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Любен Каравелов“, ОУ „Пенчо Славейков“, е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020г., Приоритетна ос 1: „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, Инвестиционен приоритет 5: „Образователна инфраструктура”, Процедура BG16RFOP001-1.032 - Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 -2020 -Димитровград, част от процедура: BG16RFOP001-1.001-039 - „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020”№ от ИСУН- BG16RFOP001-1.032-0002-С01. във връзка с изпълнение на проектно предложение № BG16RFOP001-1.032-0002. бе с обхват на дейностите от 30 месеца за обща стойност 6 031 000 лева, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Община Димитровград откри обновения си градски център

Община Димитровград откри официално обновения си градски център. Мащабният проект “Ремонт и реконструкция на пешеходна зона в цен...

Във всяко училище бяха ремонтирани санитарните възли и извършени вътрешни ремонти съобразно специфичните нужди на отделните училища, но акцента на проекта бе върху училищните дворове. Във всяко училище има изградено мултифункционално игрище за баскетбол и волейбол, игрище за футбол и лекоатлетическа писта за бягане от миним 60м. В „Любен Каравелов”, „Пенчо Славейков” и ПЕГ „Д-р Иван Богоров” има изградени игрища за тенис на корт, а в останалите три „Алеко Константинов” ПМГ „Иван Вазов” и ОУ „Васил Левски” площадки за тенис на маса.

Бадминтонът и фитнесът на открито са другите спортове, който намериха място в дворовете на училищата. За обучението на най-малките и запознаването с правилата на движение в основните училища бяха изградени и площадки за безопасност на движението. Красиви и функционални трибуни, удобни при организирането на училищни състезания, са новото решение в пет от училищните дворове. Възстановена бе и уникалната релефна карта в СУ „Любен Каравелов”, а в двора на езикова гимназия се оформи красив минипарк. "С обновяването на училищните дворове създадохме една здравословна, естетична и привлекателна среда за децата", отчете на заключителната пресконференция, ръководителя на проекта г-жа Клавдия Тончева.

Участие в пресконференцията взе и кметът на община Димитровград, г-н Иво Димов. В шестте училища се обучават над 70% от учениците в община Димитровград, което ги прави едни от най- важните учебни заведения в общината и основни звена в образователната ни инфраструктура. Модернизацията на материалната им база със създаването на оптимални условия за спорт ги превърна в желана среда за прекарване на свободното време не само на децата, а и на активните хора, които живеят в близост до училищата, отчете социалната значимост на проекта, кметът на града.

Община Димитровград въвежда електрически триколки за работата на служителите си

На 30.07.2018 г. 11:00 ч. на площад "България" кметът на Община Димитровград Иво Димов и служители от общинска администрация ще направя...

В двора на СУ ”Любен Каравелов“ новата учебна 2018/2019 година бе открита с церемония. Директорът на училището изрази благодарности към кмета на общината за осъвременената база по проекта. Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител на Хасковска област Станислав Дечев, кметът на община Димитровград Иво Димов, началникът на Регионалното управление по образование – Хасково г-жа Христина Боева, общински съветници и много граждани.

Областният управител на Хасковска област Станислав Дечев, който беше на откриването на училищните дворове и новата учебна година в СУ „Любен Каравелов“, пожела с вяра, надежда и любов учениците да прекрачват прага на училищата. За пореден път доказваме, че образованието е приоритет за държавната власт с въвеждането на иновативното образование и електронните учебници, каза областия управител. Кметът на община Димитровград благодари на екипа по проекта и директорите, които с любов работиха за обновяването на образователната инфраструктура по училищата. Вместо традиционното прерязване на лента, кмета подари на училището топки, ракети и други спортни пособия за ползване от децата. С нетрадиционния жест той откри официално шестте обновени по проекта училищни дворове на училищата в обхвата на проекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ХАСКОВО:

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Димитровград се превръща в столица на поезията. Започват поетичните дни "Пеньо Пенев"

Силният вятър в Хасково събори дърво върху къща

Размиг Чакърян-Ами купува ударно имоти до ГКПП Капитан Андреево

С водосвет и прерязване на лента откриха официално изцяло ремонтирания Културен дом „Химик” (СНИМКИ)

Кметът на Ивайловград със специална покана за спектакъл по стихове на Ивайло Балабанов

Петър Чухов е новият лауреат на Националната литературна награда "Пеньо Пенев"

Mъж с нож обра офис за парични преводи в Хасково, задържаха го

ВАС окончателно: Изборите за общинари в Димитровград са недействителни, ще има рокада

Първият щъркел долетя в хасковското село Подкрепа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com