X
 
 

Стартира пилотно проучване за качеството на живот в Димитровград

292 0
photo of Стартира пилотно проучване за качеството на живот в Димитровград
Снимка: Община Димитровград
В Димитровград стартира пилотно за страната социологическо проучване за качеството на живот и изграждане на инвестиционния профил на общината. Това споделиха днес на съвместна пресконференция кметът на община Димитровград Иво Димов, Георги Стоев управляващ съдружник в "Индъстри Уоч", Славянка Иванова и Маргарита Боева от агенция "Ноема".

Изследването е следваща стъпка от процеса на стратегическо партньорство между община Димитровград и "Тракия Тех". Проучването ще се осъществи от агенция "Ноема" с представителна извадка от минимум 500 души от общината. Амбицията е то да получи широка популярност, за да могат в него да се включат и граждани, които не попадат в извадката. За тази цел от 22 октомври 2018г. анкетата от близо 50 въпроса ще бъде достъпна за всеки на сайта на община Димитровград.

За първи път дни на отворените врати за социалните услуги в Димитровград

Дни на отворените врати обявяват за днес и утре социалните услуги в община Димитровград, съобщава Дарик нюз. Целта е те да станат още п...

В дългосрочен план изследването ще обхване и други градове в страната, с население над 10 хил. човека. Амбицията е да открои приликите и разликите в качеството на живот за различните населени места в страната. Изследването ще анализира сегменти от 7 области, като ще проследи усещанията на хората от начина на живот в дадено населено място свързани с градска среда, административно обслужване, сигурност, професионална реализация. Резултатите и анализа от проучването в Димитровград ще бъдат представени до края на годината.

"Има много клишета за градовете, а те се променят динамично в последните 5-8 години и е време тези клишета да бъдат разчупени", каза Славянка Иванова от "Ноема".

Същевременно тогава предстои да бъде издаден и в електронен вариант Бизнес справочник на български и английски език, който ще представя Димитровград като атрактивно за инвестиции и живот населено място и ще включва основните анализи на "Тракия Тех" за бизнес средата, сподели Георги Стоев.

Кметът Иво Димов подчерта, че усилията на ръководството на общината през последните седем години е да презентира Димитровград като добро място за живеене, работа и инвестиции. Трябва да гледаме във времеви хоризонти от 5-10 години напред, като целта ни е да съпоставим възможностите, които предлага един град като Димитровград с големите градове в различни сфери.

Женски волейбол ще зарадва почитателите на играта в Димитровград

Международен волейболен турнир за жени за Купата на Димитровград ще се проведе на 4 и 5 октомври в модернизираната Спортна зала "Младос...

Наред с техническите условия, като инфраструктура, площи, доходи инвеститорите се интересуват и от профила на хората в дадено населено място. До момента няма правена подобна обективна картина за това кой град какви условия на живот предлага, каза Георги Стоев за проекта. Очакванията за навлизането на високотехнологични компании с малко на брой хора, но високо платени специалисти, сподели експертът и прогнозира, че Димитровград все повече ще се развива като предпочитан избор за млади семейства с деца и млади специалисти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Последно в Актуално