X
 
 

6 факта за ядките и диетите, които непременно трябва да знаете

13077 0
6 факта за ядките и диетите, които непременно трябва да знаете
Снимка: iStock/Guliver
Ядките са много вкусни, удобни за бързо хапване и полезни хранителни продукти. Те съдържат много витамини, минерали, протеини и полезни мазнини, които са нужни на тялото ни. Знаете ли обаче, че не можете да хапвате по колкото си поискате и от които си поискате ядки, защото могат да ви повлияят негативно, ако са в големи количества.

Също така се опитвайте да не ядете обработвани ядки, а сурови. Всички добавки по тях намаляват полезните им свойства и увеличават калориите. От друга страна суровите ядки са чудесно решение, ако искате да водите здравословен начин на живот. Опитвайте се да не хапвате повече от 30 грама ядки на ден. Също така не си въобразявайте, че шоколада с лешник например е полезен колкото няколко сурови лешника. Ако обичате сладко, то можете да хапвате стафиди заедно с ядките или други сушени плодове.

6 неща за отслабването, които никой не ти е казал

Спазването на диети е сложна задача. Нужни са голяма воля и желание за постигане на резултати. За жалост често точно волята ни липсва. ...

Преди да започнете да ги хапвате редовно, се запознайте със следните няколко факта:

Орехите са добър приятел на сърцето

Те съдържат най-голямо количество алфа-линоленова киселина, което ги прави много полезни за сърцето ви. Тя намалява възпалението и оксидацията в сърцето, а това значително подобрява здравето ви. Те също са много достъпни, все пак навсякъде има орехови дръвчета. Можете да си позволите да хапвате по няколко на ден.

Бадеми, кашу и шамгъстък са ядките най-подходящи за диета

Те засищат и с около 30 грама от тях, можете да намалите апетита си и да утолите глада си за дълъг период от време. Също така не забравяйте, че те са ядките, които съдържат най-малко калории, но въпреки това не бива да прекалявате и с тях. Избирайте винаги сурови ядки, особено ако става въпрос за диета, защото при печенето се използват мазнини и много от полезните свойства биват унищожени.

Чували ли сте за диетата 16:8? Ето какво трябва да знаете

Ако сте чували за ползите от интермитентното гладуване (IF), като загуба на тегло (включително упоритите коремни мазнини), понижени пот...

Не яжте тези ядки по време на диета

Най-неподходящите ядки за диетата ви са макадамия и американски орех, защото те съдържат прекалено много калории, спрямо останалите ядки и също така не съдържат достатъчно полезни вещества. Ето защо, ако искате да се отървете от излишните килограми, избягвайте тези ядки.

Фъстъците – полезни за мозъка

Най-добрите ядки за мозъка са фъстъците, защото съдържат много голямо количество фолиева киселина, която е много важна за развитието на мозъка. Те също са полезни за вегетарианци и бременни, които се нуждаят от фолиева киселина. Хубаво е да ги консумирате често, ако искате да подхраните мозъка си с ценни, хранителни вещества.

Мъжките ядки

Храните, с които лицето ви ще засияе

Искате ли да имате здрава, красива и сияйна кожа? Един от начините това да се случи е като я „подхранвате” с правилните вещ...

Най-добрите ядки за мъжете са бразилски орех и американски орех, защото съдържат голямо количество селен. Той от своя страта предпазва от рак на простатата и множество други болести. Достатъчно е да се хапва само една ядка на ден, за да бъде набавено нужното количество селен. Представяте ли си колко много съдържат тези ядки? Именно заради голямото количество селен в тях е добре и да не се прекалява с тях. Ако много ги обичате, хапвайте всеки ден, но по малко.

Бадемите ви пазят здрави

Най-добрите ядки за имунната система са бадемите. Те съдържат малко калории, тоест можете да си ги позволите, дори да спазвате диета. Също така са богати на витамин Е, който ни помага да се борим с възпаленията в организма. Опитайте се да ги приемате сурови. Ако не ви харесват по този начин, то можете да си ги позволите, само ако са печени на жар.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално