7 храни, с които да изчистим тялото си

11698
7 храни, с които да изчистим тялото си
Снимка: iStock/Guliver

Според учените 80% от имунната ни система е в стомаха ни. Ако тялото ни е пречистено и полезните бактерии са в баланс, притежаваме естествената супер сила да устоим на настинки и грип без антибиотици. Ето кои храни са най-полезни за пречистване на тялото по естествен път:

1. АВОКАДО

Авокадото пречиства черния дроб от вредни химикали. Понижава нивата на холестерол и разширява кръвоносните съдове. Освен това съдържа глутатион, хранително вещество, което стопира поне 30 различни канцерогена, а в същото време съдейства на черния дроб да се пречисти от синтетични химикали. Особено полезно е за хора с високо кръвно налягане, защото го понижава по естествен начин, намалява риска от сърдечни заболявания и инсулт.

2. АНАНАС

Ананасът е плод, който съдържа естественият унищожител на мазнини – бромелаин, който помага на тялото ни да разгради протеините. Ананасът е особено ефективен при обработването на холестерола и изчистването му от организма. Разрежда кръвта и разгражда кръвните съсиреци. Ананасът е най-полезен, ако се консумира суров. Не е препоръчително да го приемате в консервиран вид, защото ензимът бромелаин се унищожава по време на консервиране.

3. КИСЕЛО ЗЕЛЕ

Ще ви изненада кое е най-доброто лечение на мигрена

Един оргазъм действа също толкова добре, колкото и лекарствата за лечение на мигрена, казва мозъчен експерт, цитиран от в. „Сън&r...

Киселото зеле премахва токсините и изчиства кожата. Ферментиралата храна се усвоява по-лесно от храносмилателната система, тъй като вече е „предварително обработена“ в процеса на ферментация. Киселото зеле е естествен пробиотик, богато е на фибри, което води до по-рядко подпухване, по-малко подуване на корема и по-чиста кожа (особено при акне). Тази храна помага на тялото да усвоява по-ефективно всички витамини и минерали и доставя повече енергия.

4. ПРЕСНИ И СУШЕНИ КАЙСИИ

Пресните кайсии са богати на фибри, които ви засищат за дълго време и подхранват добрите бактерии в червата. Този плод е сред най-добрите естествени антиоксиданти, който помага не само за пречистване, но е полезен и за очите. Сушените кайсии са известни със своя слабителен ефект. Ако сте предразположени към запек, тази храна действа като естествена „четка“ за червата.

5. СПИРУЛИНА

7 типа храни, които ще ви подскажат от какво има нужда тялото ви

Вероятно ви се е случвало да си легнете вечер с мисълта за течен шоколад, но да се въздържите и сутринта след събуждане отново да си по...

Спирулината е вид водорасло, което вирее в солена и сладка вода. Най-важното му въздействие е, че неутрализира миризмата на тялото поради основната му съставка хлорофил, който се грижи за приятния аромат на кожата и телесните течности. Затова често го наричат „вътрешен дезодорант“ Освен това пречиства кръвта от тежките метали.

6. ГРЕЙПФРУТ

Този горчив плод доставя много енергия и оформя талията. Грейпфрутът съдържа нокатони, химически съединения, които ускоряват метаболизма и свалянето на килограми. Поради високото съдържание на фибри, грейпфрутът ви засища и балансира нивата на кръвната захар. Ако искате да прочистите организма си с грейпфрут, следвайте златното правило: в продължение на една седмица, консумирайте по половин грейпфрут на всяко ядене. Така не само ще изчистите тялото си, но и ще приемете допълнително количество фибри и витамини А и С.

7. КРАСТАВИЦА

Краставицата освежава дъха по естествен начин. Водата, която се съдържа в този зеленчук, предотвратява сухотата в устата и измива всички хранителни остатъци. Краставиците стимулират отделянето на слюнка, което води до хидратиране на устата и свеж дъх.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com