7 лесни техники за успокояване на нервите

23357
7 лесни техники за успокояване на нервите

Ежедневието става все по-стресиращо, когато постоянно сме поставени под силен натиск от шефа, партньора или самите себе си. Много често тези високи цели създават нереалистични представи за живота и водят до трайно напрежение за тялото и психиката. Ако това състояние продължи твърде дълго, може да се разболеем. Затова е хубаво да открием какво ни помага да релаксираме. Може да изпробвате тези 7 лесни техники за успокояване на нервите:

Разнообразни физически занимания

За да се чувстваме спокойни, най-важно е организмът ни да бъде в кондиция. За никой не е тайна, че движението е полезно за тялото и душата. Въпреки това прекарваме твърде много време вкъщи, седнали пред компютъра или телевизора. Дойде моментът да се подсетим: В свободното време не му мислете и просто излизайте навън. Колкото по-разнообразни са физическите ви занимания, толкова повече стимулирате полезни процеси в мозъка, които заздравяват паметта.

Упражнения за укрепване на диафрагмата

Оплаквания, като безпокойство, болки в гърба, чувствителен стомах или неспокоен сън могат да бъдат коригирани с правилната техника на дишане:

1. Легнете на пода и притиснете максимално гръбнака към шалтето. Сега придърпайте таза си към пъпа;

2. Вдишайте дълбоко през носа. Паралелно с това изпънете ръцете си и ги отпуснете над главата си;

3. Отворете устата широко и издишайте. Ръцете остават в същата позиция, а гръбнакът е изпънат;

4. Повторете 3 пъти и полежете няколко минути, за да усетите пълна релаксация.

Движение в работно време

Опитайте се да сменяте често позицията си пред компютъра. Преместете се за кратко с лаптопа върху някой фотьойл или опитайте да работите прави. Когато имате делови разговор по телефона, може спокойно да го проведете в изправено положение. Още по-добре е да говорите, разхождайки се в стаята или в коридора.

Планирано време за почивка и отпускане

Всеки има нужда от време, в което да не прави нищо, за да бъде здрав психически. Това важи не само за обедната почивка и кафе паузите на работа, но и за личния ни живот. Планирайте времето, в което смятате, че ще свършите задачите си и си оставете място за правене на нищо. Отдайте се на фантазии и нови хобита.

Списък срещу разсейване

Какви здравословни проблеми издава трептенето на окото?

Трептенето на окото е изключително неприятно оплакване. Обикновено не му обръщаме внимание, въпреки че създава дискомфорт. Но ако окот...

Много хора правят план за всекидневните си задължения, но често губят излишно време и нерви с навици, които ги разсейват. Затова е полезно да имаме и списък с правила за редуциране на излишния стрес. Ако трябва да се съсредоточите, оставете телефона си настрана с изключен интернет. Също така, може да си спестите писане на няколко имейла и съобщения, като се обадите по телефона.

Общуване

Човекът е социално животно и трудно може да контролира нивата на стрес, ако се лиши от контакти. Комуникацията с други хора ни позволява да споделяме проблемите си, да откриваме нови гледни точки и възможности и по-лесно да стигаме до тяхното решаване. Дори да не излизате толкова много, колкото преди, не занемарявайте контактите си с роднини, приятели, колеги и други интересни познати.

Нещо съвсем ново

Изненадайте себе си и напуснете зоната си на комфорт. Не казваме веднага да скочите с парашут. Става дума за малките неща, които сте си мислели, че може да изпробвате. Например да се запознаете с магазинера, от когото пазарувате всяка сутрин, но досега сте били само на "Добро утро". Не потъвайте в еднообразие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com