Безплатни консултации за пациенти с репродуктивни и урологични проблеми

2572
Безплатни консултации за пациенти с репродуктивни и урологични проблеми

Двойки с проблемно забременяване и пациенти с урологични проблеми ще имат възможност да се консултират безплатно в София с водещи специалисти от чужбина. По инициатива на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, на 5 ноември в България пристигат топ лекари от Университетска болница „Йедитепе“, които прилагат авангардни методи в лечението на безплодие и урологични заболявания.

Инвитро с микрочип при мъжки фактор за безплодие

Иновативен метод за инвитро оплождане, при който се използва микрочип-технология, дава нова надежда на много двойки с репродуктивни проблеми. Той се прилага в случаите с мъжки фактор за безплодие и води до чувствителен ръст на случаите, при които се постига бременност.

Почти половината от случаите на проблемно забременяване се дължат на мъжки фактор. Това означава, че възможностите за зачеване по естествен път са ограничени поради намален брой или намалена подвижност на сперматозоидите. В тези случаи се прилага микрофлуидната чип технология, която подпомага селектирането на най-здравите и жизнеспособни сперматозоиди.

„Тези чипове са гравирани с миниатюрни канали или ленти. Когато две ленти се слеят, енергичните сперматозоиди плуват, докато по-слабите или увредените се събират отделно. След това селектираните сперматозоиди се използват чрез микроинжекция“, описва метода проф. д-р Джем Фичиджиолу. Така се гарантира създаването на по-качествени ембриони и по-висок шанс за забременяване.

Държавата е намалила два пъти отпусканите средства за ин витро

Семейства с репродуктивни проблеми твърдят, че от януари насам държавата отпуска два пъти по-малко пари за ин витро в сравнение с минал...

Иновативната техника е разработена съвсем наскоро и към момента е въведена само в няколко водещи инвитро клиники в света, сред които е и Университетска болница „Йедитепе“ в съседна Турция. От лечебното заведение отчитат, че прилагането на метода води до повишаване на успеваемостта при инвитро, а проф. Фичиджиолу го определя като „значителен пробив в лечението на мъжкото безплодие“.

Сега двойки с репродуктивни проблеми в България, които се интересуват от новия метод, имат възможност да проведат безплатна консултация с проф. д-р Джем Фичиджиолу на място в София. Той има богат международен опит в САЩ, Великобритания и Белгия, автор е на над 200 научни статии и презентации, а от 2005 г. насам е ръководител на Катедрата по акушерство и гинекология към Университета „Йедитепе“ и директор на Центъра за инвитро.

Ултразвук и лазер при рак на простатата

Съвременната медицина позволява пациентите с урологични проблеми, които се нуждаят от оперативна намеса, да се възползват от техниките на минимално инвазивната хирургия. При този метод областта, в която се извършва операцията, се наблюдава с увеличение от 10-20 пъти, което позволява по-прецизни движения и минимална загуба на кръв. Така се постига по-бързо възстановяване и по-кратък престой в болницата, обяснява проф. д-р Фарук Йенджилек, който ръководи урологичната клиника в „Йедитепе“.

В лечебното заведение се прилага и прицелна ултразвукова терапия (HIFU) при пациенти с рак на простатата в 1-2 стадий. Тя представлява напълно безкръвна и безболезнена процедура за трайно излекуване от коварната болест. Високата енергия на ултразвука се фокусира в тъкан с размера на оризово зърно. Развива се температура от 90-100 градуса, която разрушава мембраната на клетките и те буквално се стопяват, без да се засягат околните здрави тъкани. Така злокачествените образувания се унищожават и на тяхно място се образува съединителна тъкан, в която няма туморни клетки. HIFU в чист вид е роботизирана хирургия с най-висока степен на прецизност, а най-важното й предимство е, че над 95% от пациентите запазват нормална уринарна и еректилна функция, за разлика от класическата операция.

Безплатни изследвания и прегледи за репродуктивни проблеми при мъжете

В 48% от случаите на безплодие у една двойка, причините са в мъжа. Това обявиха специалисти по повод старта на инициативата Месец на мъ...

В урологичната клиника на „Йедитепе“ се прилага и лазерна хирургия при уголемяване на простатата чрез Greenlight, която е максимално щадяща за пациента в сравнение с класическата операция, посочва проф. д-р Фарук Йенджилек. Сега професорът, който е усъвършенствал уменията си в областта на лапароскопската урология и ендоурологията в Клиниката Хайлброн към Хайделбергския университет в Германия, а днес е един от най-уважаваните преподаватели в Турция, ще бъде на разположение за безплатни консултации на пациенти с урологични проблеми у нас, включително и злокачествени заболявания на уринарния тракт.

Двамата специалисти ще гостуват в България на 5 ноември по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят във всяка медицинска област.

Желаещите да се възползват от безплатните консултации трябва да се запишат предварително на тел. 0895 770 869 или 0879 977 401.

За консултация с професора по урология пациентите трябва да носят всички налични епикризи и образни изследвания до момента. 

За консултация с инвитро специалиста е необходимо да се предоставят следните изследвания: АMH, FSH, LH, Пролактин, Естрадиол, Прогестерон (направени между 2 и 4 ден от началото на цикъла); FT3, FT4, TSH, ТАТ и МАТ (в първите чисти дни на цикъла); Спермограма;
Кръвна група и фактор на двамата; по желание на пациентката - Мутациите на тромбофилия; ако има направена хистеросаплингография - да се предоставят снимките и разчитането. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Семена от чиа: как влияят на кръвното

Коя храна може да провокира гастрит - отговорът на лекаря

Може ли супата да ни предпази от гастрит?

Как бананите вляят на кръвното - отговорът на учените

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Учени: Този ежедневен навик може да помогне за ранното откриване на рак на кожата

Кои билки ще Ви помогнат за шум в ушите

Булгар Биотик: вдъхновение от традициите и природата

Безплатни консултации на пациенти с репродуктивни проблеми в София

Лекар: Отслабването е най-трудно за хората с това заболяване

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com