Бъди здрав без лекарства: 17 здравни правила на д-р Бубновски

15222
Бъди здрав без лекарства: 17 здравни правила на д-р Бубновски
Снимка: iStock/Guliver

Сергей Бубновски е доктор на медицинските науки, автор на много книги и просто уникален човек. Претърпял инцидент в младежките си години, той се излиза от него с увреждания. Нито лекарите, нито лекарствата помогнали. Но Сергей успял да се върне към нормалния живот, използвайки собствените си физически ресурси. Създава свой собствен метод за лечение на наранявания на гръбначния стълб и ставите, наречен кинезитерапия. Тази уникална система вдига на крак дори тежко болни пациенти.

17 здравни правила от Сергей Бубновски

1. Не разчитайте на лекарства. Използвайте тялото си и неговите ресурси за борба с болестта.

2. Нито един човек на планетата все още не е излекуван от високо кръвно налягане. Всичко, което лекарите трябва да предложат, е хапче, което облекчава симптомите, след това друго и след това друго. Ставате „пристрастени“ към лекарства, които дори не лекуват болестта.

3. Ако усетите изтръпване в областта на сърцето, отивате в аптеката за лекарства. Пиейки хапчета, вие в действителност вие само изостряте проблема, защото болката в гърдите не е причината за неразположението на организма, а неговото следствие.

4. Никой никога не е излизал здрав от болницата. Оцелели - да, здрави - не.

5. Правете сутрешни упражнения. Задължително: лицеви опори и клекове.

6. Ако клякате правилно (с прав гръб), тогава ще се отървете от много проблеми, свързани с гръбначния стълб, ставите и връзките.

7. Тези, които са над 40-те, са изправени пред факта, че лекарите приписват всички заболявания на възрастта. И тогава се изписват хапчетата. Тогава човек разбира, че може да бъде излекуван с помощта на собствените си ресурси, като движение и дишане.

Как да подобрите мозъчната функция бързо и ефикасно

Ноотропите са лекарства за стимулиране на умствената дейност. Но дали са толкова ефективни, колкото бихме искали? Невролозите предлагат...

8. Общоприето е, че лежейки в леглото, болният човек ще се възстанови, а в движение ще се разболее. Но без да правим нищо, няма да помогнем на тялото да победи болестта.

9. Да усещаш тялото си, мускулите си, като правиш гимнастика, след като престанеш да бъдеш инвалид, е удоволствие.

10. По време на пристъп на остра болка прилагаме студени компреси за усилване на кръвообращението и облекчаване на отока. Болката винаги е придружена от подуване, натрупване на течности. Затова трябва да правите упражнения - да изпомпвате тази течност от ставите.

11. Ангина пекторис възниква при възпаление на вътрешната част на съда. Тогава имаме болка в гърдите. Лягаме си с шепа хапчета, вместо да правим физически упражнения, които могат да заздравят този съд.

12. Всеки трябва да стигне до извода, че правенето на сутрешни упражнения е достъпно истинско щастие. Защото в този момент ние ставаме по-здрави и по-млади, а старостта отстъпва, тъй като клетките на тялото се заменят с нови.

5 неща, които доказват, че си струва да пиете по кафе

Всеки ден милиони хора по цял свят започват деня си с чаша кафе. Ако сте сред тях, тези 5 факта за любимата ви кофеинова напитка ще ви ...

13. Бубновски утвърди класическо трио за здраве: упражнения за пресата, клекове, лицеви опори. Тези упражнения му помагат да поддържа тялото си здраво и силно.

14. Чудесна идея е да започнете сутринта си със студена баня. Не отнема много време - просто се потопете смело в студена вода за 5 секунди. Този ритуал може да бъде заменен със студен душ, но ефектът ще бъде по-малък.

15. Бубновски успя да научи тайната на дълголетието и здравето на Борис Ефимов, художник, живял 108 години. Борис признал, че прави 450 клека ежедневно. Удивителният ефект от това упражнение се дължи на ускоряването на кръвообращението, което циркулира в цялото тяло и започва обновяване на клетките.

16. Клякането също трябва да е правилно: по време на упражнението гърбът трябва да е изправен. Спазвайте следния принцип: клекнете 10 пъти - пийте малко вода, още 10 пъти - отпийте отново. Така скоро ще забравите за много проблеми в тялото си. Това упражнение е особено подходящо за тези, които работят седнали.

17. Създайте си навик: работете час - направете 30 клека.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

За какво са полезни ягодите

Защита срещу магнитните бури - Тези малки хитрости ще ви послужат за съюзник срещу тях

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за костите

Лекар разкри защо тоалетната хартия е опасна

Лекар разкри какво ще се случи с тялото ви 1 седмица след отказ от захарта

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com