Чесън и червено вино държат далеч над 100 заболявавния

13179
Чесън и червено вино държат далеч над 100 заболявавния
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки развитието на науката, човечеството не може да се отърве от болестите. За да не се стига до помощта на лекар, обаче, голяма роля има самия човек. Нужна е правилна грижа за тялото, както и водене на по-здравословен начин на живот. Така болестите ще стоят далеч и по-рядко ще ни се налага да търсим лекарска помощ.

Непрекъснатият прием на лекарства още повече ще изнежи организма и лечението ще става все по-трудно. Затова е важно да използваме колкото се може по-често природни лекове за по-безобидните  болежки. Така организмът няма да се претоварва с химия и няма да става резистентен към лекарствата. Още в миналото хората са използвали лечебна домашна отвара, която се приготвя изключително лесно и има само две съставки.

Защо НЕ трябва да изхвърляме покълналия чесън

Подобно на лука и картофите, чесънът също покълва при продължително съхранение. И докато покълналите картофи са вредни, това не се отна...

В книгите с народни рецепти може да се намери информация, че тази отвара е полезна при цели 100 болести. За приготвянето ѝ ще ви трябват само вино и чесън. От незапомнени времена отношението към виното е като към напитка за боговете. Още в древността качествата на напитката са били добре известни и правилно използвани. Виното има благотворно влияние върху сърдечно-съдовата система и стомаха.

Чесънът също е доказал през вековете своите незаменими свойства за човешкото здраве. Той е като натурален антибиотик, който убива вирусите и микробите, съдейства за подобряване на кръвообращението и за понижаване на холестерола.

Всички, които имат проблеми с кръвното налягане, с имунната система, с репродуктивната система, могат да разчитат на тинктурата от чесън върху червено вино.

Необходими съставки за тинктурата: 

Чесън – 12 скилидки

Чесънът трябва да се дъвче по много - заради сероводорода

Чecънът нocи пoлзa, caмo кoгaтo ce упoтрeбявa нeпocрeдcтвeнo cлeд нeгoвoтo oбeлвaнe или нaрязвaнe. Пoлoжитeлнoтo му влияниe върху cърдe...

Червено вино – 1 л

Начин на приготвяне

Скилидките чесън трябва да се нарежат на 4 парчета и да се поставят в стъклен буркан със здрав капак. Нарязаните скилидки се заливат с виното. Бурканът се затваря здраво и се оставя на студено в хладилника за 2 седмици. През няколко дена трябва да разклащате буркана, за да се разбърква съдържанието. Нужно е след като минат 14 дена тинктурата да се прецеди и да се прелее в стъклена бутилка.

Цял един месец трябва да се приема по 1 ч. л. 3 пъти дневно. Следва почивка от 6 месеца. После курсът може да се повтори.

Важно е да знаете, че не трябва да се дава на деца под 16 години, както и на бременни, страдащи от гастрит, язва и панкреатит. За по-голяма сигурност е добре да се проведе консултация с лекар.

Свинска мас и чесън помагат при проблеми с жлъчката

В днeшнo врeмe мнoгo хoрa, кoитo иcкaт дa oтcлaбнaт (и дoри тeзи, кoитo нямaт нaднoрмeнo тeглo), oгрaничaвaт мaзнинитe нa първo мяcтo. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Изследване дава отговор на въпроса: Трябва ли да се тревожим от пукането в коленете

Лекар разкри защо солта НЕ трябва да се слага в гореща храна

Железен имунитет през пролетта - лекар разкри какво трябва да се прави

Лекари: С този трик ще свалите кръвното за 2 минути

Кои са най-добрите ядки за отслабване и сваляне на захарта

Какви промени настъпват в кръвоносната система през пролетта и как ни се отразяват те

Учени: Този вид месо увеличава риска от рак на устата

Антибиотиците причиняват болки в стомаха - как да го възстановим

Яжте храната в този ред и няма да напълнеете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com