Цял свят отслабва с тази здравословна диета в момента, пробвайте я!

45296
Цял свят отслабва с тази здравословна диета в момента, пробвайте я!
Снимка: iStock/Guliver

Ако сте на диета и излишното тегло не изчезва или бързо се възстановява, то най-вероятно правите нещо погрешно. Как да отслабнете трайно и безопасно разказа пред радио Sputnik диетологът и доктор на медицинските науки Алексей Ковалков.

Преди всичко трябва да разберете с какъв проблем се борите, отбеляза той. Ако говорим за затлъстяване, което е сложно системно заболяване, тогава диетата няма да помогне - в този случай се изисква сериозно лечение. Но да отслабнете, губейки до 10% от излишното си телесно тегло – в този случай добрата диета ще свърши работа. За да получите желания резултат, на първо място трябва да се откажете от сладкото, съветва Ковалков.

Тази храна е вредна на следващия ден, НЕ я яжте!

Диетолози предупреждават за опасността от приготвените предния ден тестени изделия и многократната им топлинна обработка. Какви тестен...

"Принципът на диетите е един - да се намали нивото на инсулин в кръвта, да не се оставя рязко да се повишава. Когато спортувате, отделяте адреналин, който изгаря мазнините. Когато хапвате сладко, освобождавате инсулин, който спомага за натрупването на телесни мазнини. Нашата задача е да понижим инсулина и да повишим адреналина в тялото си”, подчерта лекарят.

Диетологът препоръча да се ограничи или временно да се премахне напълно от менюто всичко, което съдържа захар: картофи, бял ориз, всякакъв хляб, плодови сокове. Изключение може да се направи за зеленчукови и плодови фрешове и мед. Добре е диетата да се допълва с физическа активност.

"Движете се, вървете поне по пет километра на ден. Само ходене, без фитнес - това ще е достатъчно в началото. И след месец ще се окажете с осем до десет килограма по-леки”, сигурен е Ковалков.

Според него широко разпространеното мнение, че е необходимо да се откажем от мазнините, за да отслабнем по-бързо не е вярно. Има много ефективни диети, които не изключват мазнините от менюто и водят до загуба на тегло. Нещо повече, пълното избягване на мазнините може да доведе до сериозни здравословни проблеми – особено при жените, твърди Ковалков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com