Да преборим мазната кожа с мед

24901
Да преборим мазната кожа с мед

Няма нищо по-неприятно от прекалено сухата или прекалено мазната кожа. Професионалната козметика винаги може да ни помогне да се справим с тези проблеми, но пък изисква страшно голяма финансова инвестиция. И ако не искате да блестите като морски фар, докато сте на вечерна крайбрежна разходка с гаджето, то можете да последвате нашата простичка рецепта за бързо, евтино и здравословно справяне с проблема. Въпреки че магазинчетата предлагат всякакъв вид продукти, те винаги съдържат по някоя съставка, която не е особено полезна за вас, така че това лято заложете на домашните маски.

Нашето предложение включва най-сладкият дар от природата – медът. Съдържащ въглехидрати (захар) и вода, както и много минерали, микроелементи, важни ензими, протеини и естествени противовъзпалителни вещества, „пчелният еликсир” е подходящ не само за консумация и добро здраве, но и за красота. Нека ви припомним, че медът притежава почти същатото рН като на човешката кожа, така че едва ли има по-грижовен нейн защитник.

Плодови коктейли за здрава и красива кожа

Само с един или два коктейла от пресни плодове и зеленчуци дневно ще постигне невероятни резултати с вашата кожа. Важно е правилно да ...

Вижте и рецептата:

 1. Измийте добре лицето си с нормален сапун и топла вода, но не прекалено гореща. Изплакнете обилно и подсушете. Не забравяте, че да търкате кожата си с хавлиена кърпа е абсолютно престъпление. Вместо това, просто попийте лицето си, без да движите хаотично ръцете нагоре-надолу и да използвате сила.

2. Използвайте по две супени лъжици от всяка от следните съставки – мед, овесена каша и лимонов сок. Ако медът е прекалено твърд, може да го сложите в микровълновата само за няколко секунди, за да стане по-течен. Поставете всичките продукти в една купичка и разбъркайте старателно с вилица.

3. Вземете част от така получената паста и я нанесете върху кожата на лицето си, като внимавате много в зоната около очите.

Свежа кожа само за 10 минути

Летните и морските забавления могат да нанесат доста вреди на кожата ви, но пък има и лесни начини да освежим както нея, така и себе си...

4. Оставете маската да постои близо 10-тина минути.

5. Отново измийте лицтето си с топла вода.

Редактор: Десислава Симова

 

Цветът на очите подсказва за кожни проблеми

Съществува тясна връзка между цвета на очите и потенциалните проблеми с кожата в бъдеще, показва ново изследване. Притежателите на син...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com