Една майка реши да премахне сладките и вредните храни до касите в супермаркета

2764
Една майка реши да премахне сладките и вредните храни до касите в супермаркета
Снимка: iStock/Guliver

Една майка от Мичиган е решена да премахне бонбоните, вредните храни и лакомствата, които стоят на касите на супермаркетите на верига магазини и да замени "боклуците" с по-здравословни храни.

Джейн Крамър започна инициативата на сайта Change.org през септември, след като години наред вижда как умишлено магазините от веригата, в която тя пазарува, слагат на касите бонбони и клюкарски списания с цел съблазняването на клиентите и малките деца. Крамър започва да се замисля за това след като сина ѝ, който в момента е на 13 години, станал на 5.

НАП затвори 15 супермаркета по морето

Инспектори от НАП-Варна са запечатали 15 супермаркета на една търговска верига по морето. 11 от обектите са в курорта „Златни пяс...

"Започнах да се вглеждам в продуктите на касата като нов човек, като майка", споделя тя пред ABC News. "Преди това наистина не обръщах внимание на това. След като го разбрах, начинът ми на пазаруване на хранителни стоки просто се промени."

Джейн разказва, че когато е стигнала до касата, е искала да купи поне един банан или морков, но за съжаление е виждала само вредни храни, а в тяхно допълнение са били ужасните заглавия на клюкарските списания. Крамър в момента е събрала 400 подписа върху петиция, озаглавена "Попитай Meijer (името на магазина) за здравословните продукти на касата”. Целта е компанията да постави здравето на клиента на първо място чрез премахване на нездравословна храна от своите каси.

Крамър се опитала да се свърже с отдела за обслужване на клиенти в Meijer още преди пет години, но не получила отговор. Същата история се повтаря през 2016 година. Тогава тя започва петицията. Тя споделя още, че харесва магазина, защото е близо до къщата ѝ и не може да се откаже от него, затова просто се опитва да го промени към по-добро.

Според основните ценности, описани на интернет страницата на веригата Meijer, се казва: "Ние създаваме безопасно пазаруване за нашите клиенти и предлагаме продукти и услуги, за да помогнем на нашите клиенти да водят по-здравословен живот."

Полша въвежда данък върху супермаркетите

Нов прогресивен данък върху търговията на дребно, наречен "данък върху супермаркетите", трябва да влезе в сила от 1 септември в Полша. ...

Крамър иска Meijer да "спазват техните ценности". Тя дава за пример магазините Aldi, които вече изпълняват своята мисия чрез инициатива, в която заменят шоколада и бонбоните с щанд от сушени плодове и мюсли.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Кои храни могат да причинят артрит?

Варени яйца - сутрин или вечер е по-добре да се ядат

Това са най-полезните картофи при диабет

Кои храни са най-полезни за сърцето?

6 симптома за инфекция на ухото, които не бива да пренебрегвате

Кога лененото семе може да ни навреди и какви са ползите от консумацията му

Защо се появява сърбеж в гърлото: причини за този неприятен симптом

Кои храни се смятат за много полезни при висок креатинин

7 начина за бързо премахване на подпухналостта от очите

Какво се случва с кръвното ви, ако всеки ден пиете смутита

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com