Храни, които да ядете за красива и сияйна кожа

4819
Храни, които да ядете за красива и сияйна кожа
Снимка: iStock/Guliver

Чудите се как кожата ви може да изглежда още по-добре? Внимавайте единствено в стремежа си за красива кожа да не ядете храни, към които имате непоносимост или алергии. Здравето е преди всичко! 

1. Омега-3 помага в борбата с акнето

Грешките, които всяка домакиня допуска при затопляне на храната

В забързаното ежедневие приготвянето на по-голямо количество храна е голямо удобство за всяка домакиня. Но често допускаме грешки при н...

Омега-3 са незаменими мастни киселини, които се считат за здравословни за нашия организъм като цяло. Техните потенциални ползи включват подобряване на здравето на мозъка и сърцето, но това, върху което искаме да се съсредоточим сега, са ползите от омега-3 върху кожата ви. Основното нещо, с което могат да помогнат, е борбата с акнето, причинено от възпаление. В някои случаи акнето се причинява от повишен прием на омега-6, поради което приемът на омега-3 е от решаващо значение за изравняване на нещата и създаване на правилния баланс. Те имат противовъзпалителни свойства, които също работят за намаляване и предотвратяване на потенциално възпаление. Що се отнася до източниците на Омега-3, мазната риба е най-добрата до момента. Можете да отидете със скумрия, риба тон, сьомга или почти всякаква мазна риба, която харесвате. Препоръчително е рибата, която консумирате, да е прясна за оптимални резултати. 

2. Яжте цветни плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците трябва да са в основата на вашето хранене, ако искате да подобрите външния си вид на кожата. За щастие предлаганият избор е богат и лесно можете да намерите храната, която отговаря на вашия вкус и предпочитания. Ако се чудите как да намалите стреса, трябва да знаете, че листните зеленчуци и боровинките могат да помогнат за намаляване на тревожността и стреса. Повечето плодове и зеленчуци, които консумирате, имат множество ползи за вашето здраве, което ги прави отличен избор за редовна консумация. Що се отнася до външния вид на кожата, трябва да се опитате да направите храната си възможно най-цветна. Основната полза от зеленчуците и плодовете е, че те предпазват кожата ви и поддържат здравето си с нейните антиоксидантни свойства. Когато избирате какво да консумирате, можете да помислите за прилагане на известното правило на дъгата и да изберете поне едно от всяка от следните групи:

Портокал: морковите са най-добрият ви избор, но папаята, пъпешът и сладките картофи също са добър избор.

Зелено: Кейл, броколи, спанак и киви са отлични снимки.

Пазаруването в онлайн действителност - бързо и лесно с Foodpanda

Предизвикателствата на новата реалност ни изправят пред необходимостта да променим своите навици и рутина. Това, което не се променя об...

Червено: Определено трябва да помислите за домати, както и за червени чушки, диня и ягоди.

Лилаво / синьо: Всички плодове ще ви помогнат, но се фокусирайте върху къпини и боровинки, както и грозде.

Жълто: Лимонът е цитрусов плод, който има множество предимства. Не забравяйте да опитате ананас и жълти чушки и тиква също. 

3. Изсветлете тена си с моркови

Ако се притеснявате за тена си, има храни, които могат да озарят скучната кожа отвътре. Въпреки че всяка храна, богата на антиоксиданти, може да помогне за повишаване на тена, морковите са особено важно включване поради каротеноидите. Тези пигменти всъщност са това, което ги прави оранжеви и това е, което трябва да използвате, за да получите това, отколкото винаги сте искали. Яденето на много моркови може да допринесе за златния тен, отколкото преследвате при излагане на слънце. Това е и по-здравословен вариант, тъй като не рискувате слънчеви изгаряния, сухота на кожата и дори рак на кожата. Единственото нещо, което трябва да имате предвид, е да не ядете твърде много моркови, тъй като те могат да направят кожата ви оранжева. 

Как храненето ни помага да сме щастливи?

Изборът ни на храна и начинът на хранене определят не само физическото ни здраве, но и психическото и емоционалното благосъстояние. Връ...

4. Винаги оставяйте хидратирани

Това, което пиете, също е важна част от вашето хранене. Вече знаете, че хидратацията е от съществено значение както за красотата, така и за здравето на кожата. Предотвратява сухота и сърбеж и насърчава блестящата кожа. Ето защо е важно да останете хидратирани през цялото време. Основният начин да направите това е да консумирате достатъчно вода през деня. На всичкото отгоре помислете дали да добавите овлажнител към режима на кожата си, както и да използвате слънцезащитен крем, преди да се отправите.

5. Избягвайте лошите навици и нездравословната храна

Със сигурност вече сте наясно с лошите навици, които имате - в повечето случаи те включват пиене и / или пушене. Макар че от време на време чаша вино няма да ви навреди, знанието за вашите граници е от съществено значение. Алкохолът и цигарите могат да влошат цялото ви здраве, включително външния ви вид на кожата. Що се отнася до нездравословната храна, трябва да избягвате преработени храни, пълни с наситени мазнини, като чипс. Газираните напитки също са в списъка с неща, които не трябва да консумирате, както и всякакви закуски и десерти, пълни със захар. Сега, когато знаете как да се грижите за кожата си с правилния план за хранене и здравословна диета, можете да предприемете стъпки, за да сте сигурни, че ги прилагате към ежедневието си. В крайна сметка яденето на здравословна храна може да бъде полезно само за вашия организъм. Оптимизираната диета поддържа вашето дългосрочно здраве и уелнес, но също така може да помогне в борбата срещу процеса на стареене на кожата и подобряване на външния вид и блясък на кожата. Приспособяването към здравословен начин на живот е процес, поради което може да помислите да направите корекции в храненето си стъпка по стъпка. След като сте свикнали с този нов режим за чиста кожа, всичко ще бъде по-лесно и ще бъдете доволни от резултатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: При тези заболявания НЕ трябва да се пости

Хората с тази кръвна група НЕ трябва да ядат месо

Билката, която пречиства черния дроб и укрепва костите

Ябълков оцет - кога и как е правилно да се пие

Киста на млечните жлези: Причини, симптоми и лечение

Какви са признаците за липса на витамини в организма ни?

Нов кръвен тест показва изключително висока точност при откриване на рак на дебелото черво

Ето колко часа седене може да повиши риска от ранна смърт

Лекар: Това е най-добрият зеленчук за отслабване и забавяне на стареенето

По колко дробчета може да ядете без вреда за здравето

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com