Имахте ли представа за този домашен трик? С него високото кръвно ще си отиде

29603
Имахте ли представа за този домашен трик? С него високото кръвно ще си отиде

Вдигнатото над нормата кръвно налягане не във всеки случай прави видими симптомите си. И в повечето случаи си нямаме ни най-малка идея, че си имаме вземане-даване с него. Сред нас има хора, които реагират бурно към високите му нива и стават жертви на много кофти усещания. Но факт е, че преобладаващата част могат да не проумеят години наред, че страдат от него. Докторите редовно ни увещават да го проследяваме внимателно, но в ежедневието по принцип не се получава по този начин - ако се чувстваш отлично, не ти хрумва, че страдаш от проблем със телесното здраве. 

Да си с високо кръвно обаче в крайна сметка не е нещо чак толкова страшно.Повечето причини за хипертония идват от ситуации, които всеки забелязва на ежедневна база. Неблагоприятните фактори са по-високо тегло, минимална физическа активност, прекалено калорийна диета, повече цигари, прекаляване с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, развиване на хронични болести и в определени случаи генетична обусловеност. Определено трябва като се мине 45-46 годишна възраст да започнете да се самонаблюдавате значително по-внимателно. 

Има често страдащи хипертоници, за които е ключово да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от типа, които страдат от повишено налягане само в определени случаи. Към които и да принадлежите обаче е препоръчително да разбирате кои са скритите тайни, които ще ви дадат предимство да редуцирате нивото на кръвното за кратък период. И то докато сте у дома. Тези хитрини не отменят докторската работа, но могат да са най-важното, което да направите в най-напечения етап. Добре е впрочем да ги направите част от дневния си режим, понеже те са изключително полезни при различни здравни беди.

 Опитайте това

Канелата ,това чудо на природата, е  прекрасна и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката изобилства от страшно полезни за физическото ви състояние целебни качества. Върши чудесна работа за нервите и доказано има благоприятстващ кръвното налягане. Ето какъв е номерът. Сложете малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Може за вкус и лъжичка мед. Подобна освежаваща напитка има ефект до няколко минути.

• Чесънът е натурален лек

В народната традиция, чесънът е популярен с толкова много преимущества, че ако го превърнете в титуляр от храната ви, ще ликвидирате високото кръвно. Чесънът е познат като един от най-класическите натурални антибиотици. Тушира високото кръвно, номер едно е в борбата с лошия холестерол. Ако не ви се консумира като скилидка, приемайте го под формата на малка лъжичка чесън на прах. Отново действа добре. При всеки случай обаче е хубаво да е суров. 

• Интересен трик

Съществува един важен трик, който е добре да прибавите към съкровищницата. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прилага 7-8 пъти за всяко ухо. Още една ключова точка е ситуирана на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. На това място бихте могли да проведете разтриване. 

• Този чай е задължителен

Ако съществува билка, която да е абсолютен титуляр в битката против високото кръвно налягане, това със сигурност е отварата от каркаде. Това е един от изумителните природни прийоми за редуциране на вашето кръвно. И всъщност, има още сериозен списък от полезни свойства. Поради начина, по който оказва ефект на психическото здраве, поема функцията и на антидепресант. Доказано е, че дава много мощ на имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и има доказан ефект върху хемоглобина. Установено е, че има ефект и при превишило допустимия максимум тегло. 

• Дишайте с корема

Знае се, че когато сме подложени на стрес, ние въздишаме. Затова първо отпуснете тялото и съзнанието. Поставете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако ви е трудно бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да усетите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух за около 4 секунди. А после като издишате, задръжте по този начин за нови четири секунди. И пак отначало. Продължавайте около 4-5 минути, а може и повече. С тази тактика се подпомага притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Помощ от...мивката

Тук са популярни два варианта, които да включите в борбата с хипертонията. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за две-три минути и може да усетите благоприятен ефект. Другата често препоръчвана тактика е да притиснете хладка кърпа на тила. Имайте го обаче предвид - не трябва водата да е от ледено естество, достатъчно е да бъде хладка. 

• Силата на ментовия чай

Ментовият чай е лек за нервите, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той винаги може да редуцира кръвното и благодарение на ролята му да преживеете радикално облекчение.

• Един лесен масаж

Ако някъде около вас има някой, се помолете да ви напражи хубав масаж. Ключовите места са местата на тила. От първостепенна важност е и масажът на раменете, който да се приплъзва надолу към лопатките. 

• Знаехте ли тази рецепта?

Забравихме да кажем нещо страшно полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с сто-двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да кипне хубаво, а после премахваме от огъня. Изчакваме да изстине. Приемаме по една чаша от този лечебен микс при повишено кръвно налягане.

Борбата с високото кръвно продължава така

Всичко събрано до този момент върши безотказно действаща работа в изненадващите ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да премахнете завинаги високото кръвно, да обърнете внимание на този полезен списък с 10 важни неща. Ако ги вкарате в употреба правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Дайте си сметка за излишното тегло. Всеки килограм отслабване ще е ход напред в битката с високото кръвно. 

- Изпълнявайте физически упражнения редовно. Чести разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Намерете време за поне 20-30 минути на ден за тези спортни занимания. 

- Време е за полезни храни. Много повече зеленчуци, плодове, зърнени храни. Изобщо обмислете диетата си, разберете кое ви е проблем за здравето и го заличете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната обикновено е пресолена. Приготвайте нещо за хапване у дома. 

- Знае се, че, пациентите, които имат високо кръвно, поглъщат алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е не повече от бира на ден или най-много чашка вино. Ако се качита над тази доза е много вероятно да стигнете до високо кръвно. Така е и за цигарите - повече от 3-5 дневно ще ви оказват проблеми с кръвното. 

- Всекидневеният стрес е един от най-допринасяващите фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да отделяте време за вас самите, за да сте уравновесени. 

 

Не забравяйте тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са начин на живот, който може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво се случва с кръвното ви, ако всеки ден пиете смутита

Лекар: Всички правим тези грешки, но те са пагубни за червата

Какво е вредно да се яде на закуска?

НЕ само артрит: Болките в краката над 60 години може да издават това заболяване

Кардиолог: Това е най-добрата риба за сърцето

Започнете сега, за да имате сърце на 30-годишен, когато сте на 60

Изследователи: Две трети от жените бъркат признак за рак на яйчниците с подуване на корема

По колко ябълки могат да се ядат при диабет

Не комбинирайте тези 8 храни с яйца или закуската ще се превърне в отрова

Лекар: Хората с тези заболявания ТРЯБВА да ядат банани

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com