Как боровите шишарки могат да ни предпазят от инсулт и други болести

16222
Как боровите шишарки могат да ни предпазят от инсулт и други болести
Снимка: https://pixabay.com

Чували ли сте за лечебните свойства на боровите шишарки? Ако не сте, продължете с четенето, защото си заслужава.

Боровите шишарки съдържат редица полезни вещества и елементи в състава си – витамини от няколко групи, както и различни вещества, съдействащи за цялостното ни здравословно състояние. Те се използват за заздравяване на кръвоносните съдове, за нормализиране на кръвообращението, за намаляване риска от инсулт.

Боровите шишарки съдържат още фолиева киселина, магнезий, желязо, калций, йод, селен и манган. Те оказват благоприятно въздействие върху сърдечната дейност.

Борови шишарки и ракия лекуват щитовидната жлеза

Изненадващо (или не?), но ракията се превръща в истински цяр за разклатеното здраве на щитовидната жлеза, когато е комбинирана с... бор...

По принцип най-подходящото време за бране на борови шишарки варира според района, в който растат. Обикновено периодът е благоприятен от края на май до началото на август. Шишарките трябва да достигат до 5 см. Те са зелени на цвят. Трябва да ги огледате добре – изберете здравите, без следи от изгниване или други щети. Хубаво е да са се разтворили. Оттам нататък зависи за какъв лек ще ги използвате.

Ако си приготвите конфитюр от боровите шишарки, може да подкрепите лечението на вече състоял се инсулт или да намалите риска от появата му. Той е чудесен лек за хора със склонност към проблеми със сърцето и за възрастни хора. Можете сами да си приготвите конфитюр от борови шишарки съвсем лесно. За целта ще са ви необходими 1 кг шишарки, които трябва да измиете много добре. Сипете ги в тенджера, напълнете 3 л вода. Оставете да заври на котлона. След като това стане, оставете да къкри още 4 часа. Оставете отварата да изстине около 12 часа. Течността, която ще видите, се е отделила от шишарките.

Към нея добавете 2.5 кг захар. Сипете шишарките в нея и оставете още 2 часа на среден котлон. Когато сладкото от борови шишарки е готово, се разсипва в бурканчета и се съхранява на тъмно и хладно място. Този конфитюр ще ви помогне да подобрите състоянието на кръвоносните съдове, да се предпазите от вируси и да укрепите имунитета си. Разбира се, с него ще имате и здраво сърце.

Възползвайте се от лечебната сила на боровите шишарки като начин да предпазите сърцето си, а и здравето на целия организъм от проблеми. Консумирайте с наслада домашно приготвеното сладко, което освен вкусно, е и полезно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com