Как да се справим с упорития целулит при напредване на възрастта

20762
Как да се справим с упорития целулит при напредване на възрастта
Снимка: iStock/Guliver

Портокаловата кожа засяга до 90% от дамите на някакъв етап от живота им. Не си единствена! Целулитът е проблем на всяка втора жена. И този проблем се увеличава с възрастта. Натрупването на килограми с напредването на възрастта е само част от причината. Целулитът не е свързан само с наличието на много подкожни мазнини, проблемът тревожи и слабите дами и причината се крие в хормоните. Множество изследвания сочат хормоналните изменения по време на перименопаузата и менопаузата като основен фактор за поява или влошаване на целулита. Причината се крие в естрогена и по-скоро в неговата липса. Освен половите функции при жените хормонът регулира и периферното кръвообращение, състоянието на съединителната тъкан, натрупването на мазнините. Намалената продукция на хормона води до влошено кръвообращение и увеличаване на подкожните мазнини, което от своя страна прави целулита по-упорит и много по-видим. За да се справите с упорития целулит при напредване на възрастта е необходимо да положите много повече усилия, които включват:

1.       Контрол на хормоналния фон. Изследване на женските хормони ще покаже имате ли хормонален дисбаланс и липса на хормони. Налична е хормонална заместваща терапия, която ще ви спаси не само от топлите вълни и нервността, но и ще помогне да нормализирате хормоналния фон и да се преборите с целулита.

Ето това е най-големият враг на целулита

Познавате ли се с целулита отблизо? Навярно това негово присъствие по тялото никак не ви се нрави и ви разбираме напълно. Портокаловат...

2.       Изследвайте и контролирайте нивото и на другите хормони, за които се счита, че имат отношение в процеса на образуване на целулит - инсулин, адреналин, норадреналин, тироидни хормони и пролактин . Ако някои от тях не е в норма, може да показва заболяване, което изисква лечение. Добрият контрол на нивата на тези хормони помага да се предпазите от тежки форми на целулит.

3.       Спорт вместо строги диети. Понякога отслабването не само не решава проблема с целулита при зрели дами, но и влошава вида му заедно с отпускане на кожата. Дамите в зряла възраст трябва да се откажат от драстичните диети, да отслабват постепенно с разумен пълноценен хранителен режим и здравословно меню и да спортуват, за да стегнат телата си и изгладят целулита.

4.       Масажи и процедури. Съчетани с другите методи за борба с целулита, те вършат чудесна работа. Не очаквайте да видите чудодейни резултати от тях, ако не промените менюто си и не спортувате. Ръчният масаж включва използване на специални масла и козметика, маски, пилинг, чиято цел е да изгладят кожата. Апаратните процедури са по-скъпи, но резултатите от тях по-бързи, видими и трайни. Може да избирате между липомасаж, кавитация, радиочестотен лифтинг, лимфен дренаж, вакумен масаж, мезотерапия.

При всички методи е необходимо постоянство, упоритост и търпение, за да постигнете резултат и да се насладите да гладка кожа без следи от целулит.

ВЕНДУЗАТА: как поглъща целулита за нула време?

Портокаловата кожа е едно от най-неприятните явления, които могат да споходят представителките на нежния пол. Целулитът е така ненавиж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com