Как най-бързо да изгорим мазнините си

30772
Как най-бързо да изгорим мазнините си

Всички знаем, че за бързото горене на мазнините, най-важният фактор е постигането на балансирано и добре разпределено хранене. Въпреки това обаче, тук ще Ви дадем няколко прости съвета, към които, ако се придържате, ще започнете да горите мазнините по-бързо.

Как да отслабнем

Закуската е най-важното хранене за деня. Поради тази причина не бива да го пропускате, а и освен това именно закуската стартира обмяната на веществата в организма.

Учени откриха защо преяждаме с мазна и сладка храна

Молекулярни биолози са открили специални рецептори в червата на хората и мишките, които пречат на производството на хормони на насищане...

Натоварвайте мускулите си като се разхождате или правите упражнения. Ако например правите 5 минути упражнения с гирички, ще изгорите 3 калории.

Ако имате домашен любимец, куче например, 15 минутната разходка с него ще ви помогне да изгорите 60 калории.

Хранете се по-често, но по малко. Ако се придържате към дневната доза калории, не само че няма да напълнеете, но и ще имате нужната за организма Ви енергия, през целия ден.

Ограничете мазнините – организмът изгаря повече калории, когато преработва въглехидратите, отколкото при преработката на мазнини.

Пеганизъм – новият хранителен режим, завладял Холивуд

Най-мазните храни, от които отслабваме

През последните години се засилва тенденцията да се консумират високо- мазнинни храни, в комбинация с ниско количество на въглехидрати....

Когато разговаряте, било то по телефона или лично с някого, стойте прави. Това допълнително ще изгори няколко калории.

Движете се винаги, когато имате възможност. Ако работите седнали в офис, ставайте, разхождайте се, използвайте стълбите вместо асансьора, обядвайте навън, а не в офиса. Всичко това също допринася за по-бързото изгаряне на мазнините.

Танцувайте, тъй като при движението в ритъма на музиката се изгарят почти толкова калории, колкото и при повечето физически упражнения.

Ако нямате цветя, засадете си. 40 минутната работа около цветята спомага за изгарянето на 200 калории.

Не гладувайте – при недостиг на калории организмът Ви реагира със забавяне обмяната на веществата. За поддържането на обмяна на веществата в нормални темпове, мъжете трябва да приемат 1600-2000 калории дневно, а жените от 1200 до 1600. Не падайте под тези граници.

Мазното – шести основен вкус на човека

Вкусът към мазнини се явява уникален и трябва да стане шестият в списъка на базовите вкусове заедно със сладкото, горчивото, киселото, ...

Вероятно обичате да четете книга, или да гледате телевизия, докато сте се изтегнали на дивана и си почивате. Ако обаче правите това в изправено седнало положение, ще изгорите с 5 % повече калории. Може да седнете във фотьойла, което хем ще Ви е приятно, хем и полезно.

Когато разполагате дори с 5 минути свободно време, използвайте ги пълноценно – станете, разходете се или направете няколко прости упражнения за раздвижване.

Няколко, на пръв поглед прости и лесни стъпки, които обаче са неизменен помощник в бързото изгаряне на мазнини. Придържайки се към тези съвети, Вие със сигурност ще ускорите горенето на мазнините във Вашето тяло.

За бързото горене на мазнините най-важни са балансираното хранене и движението. Заседналият начин на живот на повечето от нас, води до натрупване на излишни килограми. Ако ние сами не променим това и не си помогнем, няма кой да го стори за нас. Ето защо трябва да превърнете стъпките, които описах по-горе в навици и така ще постигнете бързо изгаряне на мазнините, както и ще поддържате тялото си в перфектната форма.

Бързото горене на мазнините не е недостижима цел, важно е само да постигнете балансирано, разнообразно и здравословно хранене, и да го съчетаете с малко повече движение и нещата ще се наредят от само себе си. Резултатът няма да е светкавичен, и за това не бива да се отказвате, ако вече една седмица се храните балансирано и се движите максимално много, а резултат още няма. Бъдете търпеливи и постоянни.

10 техники за отслабване, които наистина работят

Всеки, който е на диета и е изпробвал всякакви видове ограничителни режими, знае, че едно от основните неща, които работят, са малките ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com