Лекар: Тези 2 напитки борят косопада и карат косата да расте като луда

71432
Лекар: Тези 2 напитки борят косопада и карат косата да расте като луда
Снимка: iStock

Много хора страдат от сезонен косопад, особено през есента. Двете напитки противодействат на загубата на коса и в същото време насърчават нейния бърз растеж. Руският трихолог д-р Олег Спиридонов споделя, че това са кафето и бирата. 

"Загубата на коса през есента може да бъде генетична. Обикновено няма причина за безпокойство. Стресът или хормоналният дисбаланс също могат да предизвикат косопад", казва трихологът.

Всеки ден губим между 70 и 100 косъма и това е напълно нормално. Но ако губите повече от 100 косъма на ден или косата пада в една област, трябва да отидете на лекар. В случая зад този проблем може да се крие заболяване, според експерта.

Яжте по 3 лъжици от това на ден и не само ще забравите за косопада, но и ще подобрите зрението си

Кафе и бира против косопад

Пиенето на кофеиновата напитка не само подобрява настроението, но и стимулира растежа на косата. Кафето съдържа важни минерали като калций и магнезий, които подпомагат растежа на косата. Кофеинът стимулира кръвообращението в скалпа.

"Вече има много шампоани, които съдържат кофеин. Но можете да използвате и домашно кафе. Най-добре е да използвате прясно кафе на прах, тъй като то съдържа много ценни витамини и минерали, съветва експертът.

„Сварете малко кафе и го оставете леко да се охлади, за да не изгорите скалпа си. След това изсипете напитката върху косата си точно в корените и втрийте утайката в кожата си . Оставете продукта да подейства няколко минути и след това отмийте. Прилагайте този метод поне веднъж месечно за оптимални резултати“, казва експертът. Той споделя и за ползите от бирата за здравето и блясъка на косата.

 

"Основните съставки на бирата са вода, малц и хмел. Бирата съдържа много ценни витамини и минерали, като витамин В1, витамин В2, витамин В6, биотин, ниацин, фолиева киселина и пантотенова киселина, които подпомагат растежа на косата", казва трихологът д-р Спиридонов .

Когато избирате бира, обърнете внимание на високото съдържание на хмел, тъй като именно хмелът има добър ефект срещу загубата на коса. Ниското съдържание на алкохол също е важно при закупуване на бира с лечебна цел. Съдържанието на алкохол не трябва да надвишава пет процента.

Нанесете напитката върху косата си и оставете за четвърт час. Не използвайте този метод на лечение твърде често. Алкохолът в бирата може да увреди корените на косата.

Oще: Ако страдате от безсъние и косопад, яжте по 2 лъжици от това

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист за противопоказания и странични ефекти и в никакъв случай не се самолекувайте. При първи признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Какво трябва да направим, ако пулсът ни е нисък?

Кафе за отслабване - преди или след хранене трябва да се пие

Може ли да се ядат череши при диабет?

Осем естествени средства за намаляване на мазнините в кръвта

Какви здравословни проблеми показва силният косопад?

Вместо вода: 3 напитки, които да пиете преди закуска

Защо ТРЯБВА да ядете яйца на закуска - 6 добри причини

Кой НЕ трябва да яде ягоди?

Тази пролетна билка сваля кръвната захар

Хлябът НЯМА да вдигне кръвната захар, ако го ядете така

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com