Никога не правете тези неща, когато пиете антибиотик

10241
Никога не правете тези неща, когато пиете антибиотик
Снимка: svejo.net

Когато имате бактериална инфекция, лекарят ви съветва да пиете антибиотик и как да го приемате. До тук свършват неговите препоръките и не се обръща внимание и на страничните фактори, които оказват влияние.

Повечето от вас знаят, че е трябва да приемат алкохол по време на лечението, но ето и какво друго не е препоръчително да правите.

Най-добрите природни антибиотици

Благодарение на антибиотиците ежедневно се побеждават много болести. Отричането им е еднакво опасно като прекомерното им използване. Дн...

Не разчитайте само на противозачатъчните

Ако приемате противозачатъчни, но трябва и да пиете антибиотик, то е хубаво да вземете допълнителни мерки за предпазване по време на секс. Някои антибиотици е възможно да отслабят действието на хапчетата и затова е добре да се консултирате с лекаря си или да прочетете листовката.

Най-често срещаните такива антибиотици са тези, които се изписват при туберкулоза или менингит.

Пиене на алкохол

Вече го споменахме по-горе, но ето защо не трябва да го пиете – натоварвате черния си дроб. Влиянието на антибиотика няма да се намали, но черният ви дроб ще трябва да обработи едновременно и двете неща.

Приемът на антибиотици в първите дни от живота забавя растежа на детето

Биолози установиха, че употребата на антибиотици през първите две седмици след раждането забавя растежа на детето през следващите шест ...

Друг неприятен ефект от комбинацията на двете вещества е липсата на енергия, която може да забави оздравителния процес. Организмът ви ще бъде крайно изтощен, ще се чувствате замаяни и отпаднали.


Трябва да приемате пробиотици

Антибиотиците убиват не само лошите, но и добрите бактерии. Поради тази причина трябва да приемате и пробиотици. Също така, те ще ви помогнат и за справяне със стомашните проблеми по време на приема.

Не се хранете, преди да сте прочели листовката

Някои антибиотици действат добре на гладно, други по време на хранене, а трети след храна. Всичко това е описано в листовката, така че да не го объркате. Тези неща е важно да се спазват, тъй като от тях зависи и ефикасността на лечението ви.

4 естествени заместителя на антибиотика

Все по-често хората прибягват до антибиотик, дори и при лека настинка, за да предотвратят развиването на по-сериозна инфекция. Това оба...

Някои антибиотици се влияят от конкретни храни. Затова е добре да проучите дали антибиотикът ви не е то този вид и ако да, какво да консумирате и какво не, така че да не повлияете на неговото усвояване.

Задавайте въпроси на лекаря си

Когато нещо не сте сигурни или не знаете, най-добре се обадете на лекаря си и го попитайте. Той е там за вас и неговата работа е да ви обясни всичко, което трябва да знаете по време на лечението. Дори и да се обадите по-късно това не би било проблем. Можете да се обърнете и към фармацевта ви, ако ви е по-удобно.

Надяваме се тези съвети да са ви били полезни и дори да ги знаете, все пак е добре да ги обсъдите и с вашия лекар, за да може лечението да даде нужните резултати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com