Премахнете тези храни от хладилника си, за да бъдете по-здрави

12781
Премахнете тези храни от хладилника си, за да бъдете по-здрави
Снимка: iStock/Guliver

Може би се чудите защо не може да свалите последните няколко килограма или защо холестеролът и кръвното ви понякога излизат извън норма. Често отговорът стои не по-далеч от вратата на вашия хладилник. Храната, която избираме, се отразява значително на нашето здравословно състояние и качество на живот.

Понякога купуваме продукти, без да се замислим, че всъщност те не носят никаква полза за организма ни. Ето 5 вида храни, които е по-добре да избягваме, ако искаме да подобрим тонуса и здравето си.

1. Майонеза и кетчуп

Типичните пластмасови тубички, които купуваме от магазина, съдържат редица излишни и вредни съставки. Майонезата предлага обезпокоително високо количество мазнини и калории, а кетчупът е по-скоро изкуствена смес от захар, нитрати, подобрители и консерванти. Най-добре е да ограничите майонезата или да смесвате по малко от нея с друг вид мазило. Също така не забравяйте да проверявате етикета на кетчупа, за да се уверите, че това реално е доматено пюре, а не „химична реакция”.

2. Слайс сирена за сандвичи

Индивидуално опакованите тънки резенчета сирене са удобни за ползване, но също така са далеч от представата за натурален продукт. Те са заредени с немалко консерванти, затова е по-добре да използвате автентичен чедър или ементал.

3. Овкусен йогурт

Правете това за здрав мозък, ще видите резултат за дни

Вероятно много пъти сте били порицавани, заради "загубата на време" с вашето хоби. Но това съвсем не трябва да бъде така. Хобито ни пом...

Плодовият йогурт в магазините не само съдържа изненадващо високи количества захар, но и има по-висока масленост от обикновеното кисело мляко. Той добавя излишни калории към режима ви и води до бързо повишаване на кръвната захар. Като по-здравословна алтернатива може да смесите обикновено кисело мляко с плодове и лъжица мармалад.

4. Деликатесни салами и червено месо

Въпреки че вървят много добре като мезе и добавка за сандвичи, червените меса съдържат сол, нитрати и наситени мазнини, които не са добри за тялото. Според Световната здравна организация преработените червените меса са канцерогенен продукт, който също така повишава риска от сърдечни заболявания.

5. Дресинг за салата

Любимите ни бели сосове за салата нямат особена хранителна стойност за тялото, а за сметка на това съдържат списък от изкуствени добавки. Вместо ценни витамини и минерали, те добавят към менюто ни предимно допълнителни мазнини и калории. По-добра идея е да потърсим няколко рецепти за домашен дресинг и сами да овкусяваме салатите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com