Причини за безсънието

6693
Причини за безсънието
Снимка: iSleep.bg

Има много причини, поради които качеството на съня се влошава. От значение са храната, течностите, които човек консумира преди лягане, както и дейностите, които извършва. Кофеинът може да има пагубен ефект върху съня, но дори водата може да причини проблеми, когато се прекали с нея, поради честите ставания до тоалетна. Дори начинът, по който стаята е подредена може да причини проблеми със съня. Телевизорите и мобилните устройства, които са близо до нас и използваме преди да заспим, стимулират ума ни, което води до безсъние. Но от ключово значение за качествения сън са матрака и възглавницата, на които спим.

Как разбираме, че вече е време да сменим матрака? На първо място е неговата възраст. Времето за смяна варира според различните специалисти, но ако матракът е на повече от 15 години е добре да бъде подменен с нов. Но това е само в случай, че са били положени подходящите грижи за този матрак. Например, матракът се амортизира по-бързо ако се скача върху него, което повечето деца имат навик да правят. Възможно е също след продължителна употреба да се развият акари, поради мъртвите клетки, които се натрупват по матрака с времето, ако не му се осигури проветривост чрез подматрачна рамка. Домашните акари създават проблеми на хора, които имат алергии или страдат от астма. Също така предизвикват кожни раздразнения и могат да влошат вече съществуваща екзема. Деформацията е друго, което трябва да се има предвид при решението за смяна на матрака. Един добър матрак ще запази формата си, независимо от теглото, което е поставено върху него. Но ако започнат да се виждат вдлъбнатини по матрака, определено трябва да се помисли за нов.

Закупуването на нов матрак, също може да се обмисли, когато заживеем с някого. Много често при партньорите проблем се явяват противоположните предпочитания по отношение на матрака. За случаите, когато единият предпочита по-твърд матрак, а другият – по-мек са създадените матраците с double core технология. Такъв е матракът Cosmopolitan на iSleep, който е съставен от две ядра за индивидуален комфорт на двамата партньори. Технологията дава възможност на всеки партньор да избере предпочитаната за него твърдост на матрака, като калъфът е достатъчно стегнат, за да няма дупка между ядрата и да не се усещат като две отделни. Всички матраци, които се предлагат от iSleep са двулицеви и могат да бъдат обръщани и завъртани, което удължава техния живот.

Освен проблемите, свързани с възрастта и неизправността на матрака, трябва да се има предвид и основният фактор: човекът, който спи на този матрак. Този матрак, който за едни е комфортен и стилен, може да не ви допадне и да не е удобен спрямо личните ви предпочитания. Някои хора предпочитат по-мек матрак, докато други искат по-твърд или нещо по средата. Усещането за твърдост е строго индивидуално. Затова при посещение в магазините на iSleep, всеки е поканен да тества матраците, преди да направи покупка. Добре е при пробването на матрака да полежите 5 минути върху него в позицията, в която обикновено спите и с удобни дрехи. Изборът на матрак не е труден, но това е решение, което трябва да бъде взето с голямо внимание, защото се отнася до качеството на вашия сън и здравословен режим. За повече информация натиснете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com