Прости, но доста ефективни методи да успокоим аритмията

49803
Прости, но доста ефективни методи да успокоим аритмията
Снимка: https://pixabay.com

Аритмията е състояние, което се характеризира с нарушаване на сърдечния ритъм. Може да бъде придружено с потене, слабост, ускорено дишане. Това е сериозен проблем, на който е важно да се обърне внимание и да успеете да овладеете и контролирате, докато сте у дома. Трябва да помогнете на сърцето си да намери своя нормален ритъм. Това може да стане по няколко лесни начина, които сме посочили в следващите редове.

Бройте на глас – седнете на стол, отпуснете се, затворете очи и започнете да броите сърдечния си ритъм. Може да го усетите, ако притиснете китката на лявата ръка. Бройте ударите на сърцето за няколко минути. След известно време пулсът ви ще се нормализира и ще се успокоите.

Поемете въздух – дълбоко и задръжте за няколко секунди. След това издишайте бавно и продължително. Направете го няколко пъти, докато се успокоите. Това дихателно упражнение е много ефективно и при стрес и ситуации, които са ускорили сърдечния ви ритъм. Просто дишайте дълбоко и издишайте бавно.

Кофеинът помага за предотвратяване на аритмия?

Медици от болницата Фу Вай в Пекин доказаха, че кофеинът, който се съдържа в кафето и някои енергийни напитки, може да се използва за с...

Леко притиснете очите си – в случай че сте изплашили от нещо или ускореното дишате не е свързано с болест, а с моментно състояние, затворете и притиснете очите си леко с няколко пръста за около минута. Може да повторите, ако трябва.

Успокойте сърцето си – може да опитате да успокоите сърцето и себе си, че всичко е наред. За целта седнете или легнете, както ви е по-удобно. Сложете ръка на сърцето си и започнете да говорите с нормален и спокоен тон думи, които ще ви вдъхнат кураж и ще ви успокоят. Повтаряйте си, че всичко е наред, че няма от какво да се притеснявате, че ще се успокоите всеки момент. Правете го няколко минути, докато се успокоите. Тази техника помага и е наистина ефективна, особено ако нарушенията на сърдечния ритъм са вследствие на стрес или физическо състояние.

Направете масаж – на синокаротидната област, която се намира под долната челюст около шията. Там тя се разделя на вътрешна и външна. Това е зоната, която участва в контролна на кръвното и нормализиране на сърдечния ритъм. Направете масаж с палеца за около три до пет минути от едната, после и от другата страна.

Това са няколко прости начина, по които може да въздействате на аритмията у дома. Разбира се, ако усетите колебания в пулса си или проблем, веднага се консултирайте с лекар, за да установи какъв е проблемът и да постави точна диагноза. Хубаво е да използвате методи в комбинация с подходящото лечение, което ви е предписал специалистът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Може ли чаша топла вода сутрин да предотврати хроничен запек?

Какво ще се случи с тялото ви, ако пиете редовно жасминов чай?

Колко зеленчуци трябва да се ядат на ден

5 подправки, които трябва да сложите в кафето за плосък корем

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com