X
 
 

Пържолата и хамбургерите са марихуана за мозъка

4835 0
Пържолата и хамбургерите са марихуана за мозъка
Снимка: Pixabay
Група изследователи от Австралийския национален университет установиха, че яденето на бърза храна допринася за преждевременното стареене на мозъка. Констатациите на учените са представени в прессъобщение, публикувано на сайта на списание „MedicalXpress”.

Нездравословното хранене и игнорирането на физическото натоварване на тялото, казват изследователите, допринасят за риска от развитие на диабет тип 2 и нарушават когнитивните функции, което от своя страна може да доведе до деменция и атрофия на мозъка, съобщи АФП.

Вечната битка във факти: Пица или хамбургер

Ние всички, познаваме чувството, когато се върнеш от работа уморен и няма нищо за ядене в хладилника. Тогава посягаме към най-бързия, л...

Лекарите твърдят, че „бързата храна” засяга имунитета. Увреждането от нездравословните хранителни навици става почти необратимо, когато човек достигне средна възраст, подчертава проучването.

Най-добрият начин за предотвратяване на преждевременното стареене на мозъка е правилното хранене. Изследователите препоръчват бързото хранене да бъде напълно изключено от диетата. Това се отнася най-вече до хамбургерите, порцията пържени картофи и чашата сладка газирана напитка.

Диетолозите изследват посетителите на скъпи ресторанти и тези, посещаващи заведения за бързо хранене и стигат до заключението, че и в двата случая хората получават същото количество допълнителни калории, мазнини и други вредни елементи на храната, отколкото когато ядат домашна храна.

Преди това италианските алерголози установиха, че постоянното ядене на „бързи храни” води до натрупване в организма на специални вещества, които допринасят за развитието на хранителни алергии. Това е особено вярно за децата и може да обясни защо всеки десети жител на развитите страни страда от подобни проблеми, обяснява БГНЕС.

Хамбургерите водят освен до напълняване, и до затъпяване

Не е тайна, че консумацията на хамбургери и пържени картофи може да се отрази зле на талията, но ново изследване установи, че те са в...

Освен това лекарите и специалистите по хранене наскоро установиха, че бързото хранене кара човек да забрави, че вече е ял и също така допринася за развитието на безплодие сред жените, което почти удвоява вероятността от загуба на плодовитостта в сравнение с домашната храна.

Хамбургерите, пържолите и други западни ястия карат хората да преяждат, защото действат като марихуана на рецепторите в мозъка, които контролират енергийния баланс на тялото.

Actualno.com

Етикети:

  • ciklop50 1 ciklop50 преди 8 месеца Профил на трол?
    А бе, другарко павлова, що за простотия издрусахте:"...други западни ястия..."!? Все едно свинската, телешката и всички други мърши се делят на източни и западни? Стига с тая тъпа, червена простотия, а попрочетете малко книжки /не от платени изследвания/, прегледайте сайтовете за храни и се ограмотете, всичките животински продукти са отрови за човешкият организъм! Да лъжете, че виждате л виж още ›› и "западнита" ястия били нездравословни, а нашите мърши полезни, е върха на безочието!
Последно в Актуално