Струва няколко левчета, но заменя най-скъпите лекарства в аптеката

107048
Струва няколко левчета, но заменя най-скъпите лекарства в аптеката
Снимка: https://pixabay.com

Най-честото приложение на активния въглен се свързва с премахване на токсините от тялото. Това е едно натурално средство, което идва на помощ, когато организмът ни страда от отравяне. Също така, активният въглен може да се използва, без да има налично заболяване. Той обикновено се прилага като профилактично средство. При редовно използване състоянието на черния дроб, бъбреците и надбъбречните жлези може да бъде подобрено. Сега ще ви представим в кои области най – често се използва тази натурална съставка.

1. Газове и подут корем – обикновено газовете се образуват при разлагането на някои храни в червата. Ако страдате от газове и болки в корема, активният въглен би могъл да ви избави от това неразположение. Желателно е приемът да става с вода и преди хранене.

6 полезни свойства на активния въглен, за които не всеки знае

За разлика от обикновения въглен, който е известен канцероген, активният въглен е лечебен. Той е страничен продукт от бавно изгоряла дъ...

2. За да избелите зъбите си – освен че може да върне белотата на зъбите, активният въглен действа антибактериално на устната ни кухина. Използвайте, като поръсите прах от активен въглен върху четката си за зъби. Потъркайте известно време и изплакнете.

3. Алкохолно натравяне – тази натурална съставка намира приложение и при случаите на алкохолно натравяне, като пречиства токсините от кръвта.

4. За здрава кожа – активният въглен действа благоприятно при обриви, ухапвания от насекоми, при допир на отровни растения, акне. Прави се смес от кокосово масло и активен въглен. Наложете получената смес върху засегнатата област и покрийте с марля или бинт.

5. Предотвратяване на стареенето – тъй като ежедневно сме изложени на токсични вещества, това засилва преждевременното стареене на кожата и причинява бързо износване на организма ни. Съставките в активния въглен успешно се справят с токсичното въздействие и влиянието на химикалите.

Аспиринът не е за възрастни хора

Приемането на аспирин профилактично е много по-опасно, отколкото се смяташе досега. Ново проучване показва, че само в Обединеното кралс...

6. Спешна помощ при натравяне с медикаменти – освен това е полезен и при натравяне с храна. Препоръчителната доза прием при възрастни е от 50 до 100 грама, а при деца от 10 до 25 грама. Желателно е, когато поглъщате активен въглен, да приемате и достатъчно количество вода.

7. Подобряване на храносмилателната система – храносмилателната система е една от най – засегнатите области, когато говорим за токсини. Това се дължи на некачествена храна или злоупотреба с вещества.

8. Ако имате висок холестерол – има няколко проучвания, които доказват, че приема на активен въглен може да понижи нивото на холестерол. Трябва обаче да внимавате, ако приемате и други медикаменти, тъй като активният въглен може да наруши тяхното правилно усвояване от организма.

Ако не сте сигурни за правилната дозировка активен въглен и въобще нуждата от такъв прием, посъветвайте се със специалист или с личния си доктор, за да определи индивидуалните ви нужди и да изпише адекватно лечение в случай, че срещате някои от горепосочените неразположения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Колко витамин С има в 100 гр кисело зеле

Защо какаото е полезно за жените над 50 години

Лекар: Това е перфектният момент за пиене на кафе

3 естествени начина за подпомагане работата на щитовидната жлеза

Масло от коприва – за какво е толкова полезно?

Най-добрата салата за сърцето и кръвоносните съдове

Опасните последици от сънната апнея, които не бива да подценявате

Домашни средства против алергии, които работят безотказно

Необичайни симптоми на менопауза: Трябва ли да се тревожите?

Отслабване до лятото - 3 грешки, които НЕ трябва да правите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com